Κίνα: Μετά τις φονικές πλημμύρες κλείνουν λιμάνια και σιδηρόδρομοι ενόψει τυφώνα Ιν-Φα

Κίνα: Μετά τις φονικές πλημμύρες κλείνουν λιμάνια και σιδηρόδρομοι ενόψει τυφώνα Ιν-Φα

Τα λιμάνια και τις σιδηροδρομικές γραμμές έκλεισε από χθες η Κίνα, ενόψει του τυφώνα Ιν-Φα, προτού καλά-καλά συνέλθει από τις καταστροφικές πλημμύρες, που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ο τυφώνας Ιν-Φα αναμένεται να φθάσει σήμερα στις ακτές της Τζετσιάνγκ (ανατολικά), όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Οι κινεζικές αρχές εξέδωσαν συναγερμό για καταιγίδα επιπέδου 3, το τρίτο υψηλότερο επίπεδο, ενώ η δημόσια εταιρεία σιδηροδρόμων ανακοίνωσε την ακύρωση πάνω από 100 δρομολογίων τρένων προς την περιοχή.

Οι αρχές της Σαγκάης έκλεισαν ορισμένα μουσεία και δημόσια πάρκα και συνέστησαν στους κατοίκους της μητρόπολης να «μην συμμετέχουν σε μεγάλες συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους» και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία. Την ίδια ώρα, όλες οι αποβάθρες του εμπορικού λιμανιού Γιανγκσάν, νότια της Σαγκάης, έκλεισαν και 150 φορτηγά ή επιβατικά πλοία απέπλευσαν από την περιοχή.

Φονικές πλημμύρες

Δυτικότερα, στην επαρχία Χενάν, όπου σε ιστορικές πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 58 άνθρωποι αυτήν την εβδομάδα, οι αρχές συνεχίζουν να απομακρύνουν αυτοκίνητα και συντρίμμια που εμποδίζουν την κυκλοφορία στους δρόμους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν εκατομμύρια ανθρώπους, ορισμένοι εκ των οποίων βρέθηκαν εγκλωβισμένοι χωρίς νερό ούτε τροφή για πολλές ημέρες, ενώ άλλοι διασώθηκαν με τη βοήθεια μπουλντόζων.

Περισσότεροι από 495.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χενάν και οι ζημιές ανέρχονται σε ύψος δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.