ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφγανιστάν: Πήραν τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου οι Ταλιμπάν – Πάνω από 40 τραυματίες – ΗΠΑ: «Τρέξτε σωθείτε»!

Αφγανιστάν: Πήραν τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου οι Ταλιμπάν – Πάνω από 40 τραυματίες – ΗΠΑ: «Τρέξτε σωθείτε»!

Δραματικές στιγμές στο Αφγανιστάν με τους Ταλιμπάν να έχουν θέσει υπό έλεγχο τους πλέον το προεδρικό μέγαρο και την αμερικανική πρεσβεία να εκδίδει σήμα προς όλους τους Αμερικανούς να βρουν καταφύγιο, διότι το αεροδρόμιο της Καμπούλ δέχεται πυρά.

Οι Ταλιμπάν πήραν τον έλεγχο του προεδρικού μεγάρου στο Αφγανιστάν, δήλωσαν σήμερα δύο ανώτεροι διοικητές των Ταλιμπάν που βρίσκονται στην Καμπούλ, αφότου ο πρόεδρος Ασφάρ Γάνι εγκατέλειψε τη χώρα, ενώ παράλληλα δύο αξιωματούχοι των Ταλιμπάν δήλωσαν στο Reuters ότι δεν θα υπάρξει μεταβατική κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και ότι η οργάνωση αναμένει την πλήρη ανάληψη της εξουσίας.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από την αφγανική κυβέρνηση σε σχέση με τον ισχυρισμό των Ταλιμπάν. Δεν κατέστη δυνατή άμεσα η επικοινωνία με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Ενώ πριν από λίγα λεπτά η αμερικανική πρεσβεία της Καμπούλ εξέδωσε σήμα προς όλους τους Αμερικανούς πολίτες να βρουν αμέσως κάποιο καταφύγιο, διότι το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ δέχεται πυρά από τους Ταλιμπάν!

Να σημειωθεί ότι παρόμοιες πληροφορίες είχαν έρθει και πριν από 1 ώρα στο φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για βολές όλμων από τους Ταλιμπάν κατά του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι πτήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα. Τώρα όμως αυτή η σοκαριστική εξέλιξη με την πρεσβεία των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει την κατάσταση που επικρατεί.

Παράλληλα περισσότεροι από 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα σε συγκρούσεις στα περίχωρα της Καμπούλ, ανακοίνωσε νοσοκομείο στην αφγανική πρωτεύουσα μέσω Twitter μετά την είσοδο μαχητών Ταλιμπάν στην πόλη.

«Οι περισσότεροι (άνθρωποι που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο) ήρθαν από μάχες στην περιοχή Καραμπάγ», διευκρίνισε χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τις συγκρούσεις. Στην ανακοίνωση δεν υπάρχει αναφορά για θανάτους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.