ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ταλιμπάν: Οι μαθήτριες δε θα φοιτούν στην ίδια αίθουσα με τα αγόρια!

Ταλιμπάν: Οι μαθήτριες δε θα φοιτούν στην ίδια αίθουσα με τα αγόρια!

Μαθητές και μαθήτριες στο Αφγανιστάν παρόλο που θα έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, δεν θα μπορούν να μοιράζονται την ίδια τάξη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο για θέματα εκπαίδευσης των Ταλιμπάν Αμπντούλ Μπάγκι Χακάνι.

Μιλώντας σε συνέδριο στην Καμπούλ για την ανώτατη εκπαίδευση, ο Χακάνι ανέφερε ότι τα κορίτσια έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση αλλά δεν μπορούν να φοιτούν στην ίδια αίθουσα με τα αγόρια.

Δεσμεύθηκε ότι τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν ξανά σύντομα και οι καθηγητές και οι υπάλληλοι του υπουργείο θα λάβουν τον μισθό τους.

Στο συνέδριο παρέστησαν καθηγητές πανεπιστημίων, ακαδημαϊκοί και πρώην αξιωματούχοι του υπουργείου Παιδείας.

Τα δικαιώματα των γυναικών υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν παραμένουν ζήτημα που προκαλεί ανησυχία. Νωρίτερα τον Αύγουστο, οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι οι γυναίκες θα επιτρεπόταν να σπουδάσουν και να εργαστούν καθώς και να αναλάβουν διοικητική δραστηριότητα. Την Πέμπτη, οι Ταλιμπάν ανέφεραν ότι οι γυναίκες αξιωματούχοι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στις θέσεις τους μόλις καθοριστούν οι αναγκαίοι κανόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη και τις αναφορές των ΜΜΕ, οι Ταλιμπάν έχουν ήδη απαγορεύσει σε γυναίκες σε αρκετές περιοχές του Αφγανιστάν να εργάζονται ή να βγαίνουν από το σπίτι τους χωρίς τη συνοδεία άνδρα συγγενή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.