ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εξελίξεις στην Λιβύη: Ο Χαφτάρ αποχωρεί από τα στρατιωτικά του καθήκοντα για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

Εξελίξεις στην Λιβύη: Ο Χαφτάρ αποχωρεί από τα στρατιωτικά του καθήκοντα για να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία

Ο ισχυρός άνδρας της Ανατολικής Λιβύης, στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ, άνοιξε σήμερα τον δρόμο ώστε να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, στις εκλογές που πιθανόν θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο, ανακοινώνοντας ότι αποχωρεί από τα στρατιωτικά καθήκοντά του για τρεις μήνες.

Ο Χάφταρ είναι επικεφαλής του λεγόμενου Εθνικού Λιβυκού Στρατού (LNA), με έδρα τη Βεγγάζη, και πριν από δύο χρόνια εξαπέλυσε επίθεση για να καταλάβει την πρωτεύουσα Τρίπολη, αλλά αποκρούστηκε έπειτα από πολιορκία 14 μηνών.

Στην ανακοίνωσή του ο LNA αναφέρει ότι ο Χάφταρ ανέθεσε στον επιτελάρχη του τα καθήκοντά του για τους επόμενους τρεις μήνες. Η προσωρινή αποχώρησή του θα ισχύει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, την ημέρα που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι εκλογές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πριν από δύο εβδομάδες εγκρίθηκε στη Λιβύη ένας αμφιλεγόμενος εκλογικός νόμος που του επιτρέπει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία και να επιστρέψει στην προηγούμενη θέση του εφόσον δεν εκλεγεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.