Λίβανος: Υπό έλεγχο η φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι (upd) (βίντεο)

Λίβανος: Υπό έλεγχο η φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι (upd) (βίντεο)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 12:01) Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά που είχε ξεσπάσει το πρωί της Δευτέρας (11/10) σε δεξαμενή βενζίνης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι στον νότιο Λίβανο.

Σύμφωνα με φωτογράφο του AFP, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά τέσσερις ώρες αργότερα χωρίς να υπάρξουν τραυματίες και προτού αυτή εξαπλωθεί σε διπλανές δεξαμενές. «Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο», ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Ρεμόν Χάταρ.


Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σήμερα σε δεξαμενή βενζίνης στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι στο νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα πυκνός καπνός να υψώνεται στον αέρα, ενώ οι πυροσβέστες προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα ο στρατός του Λιβάνου προσπαθεί να προστατεύσει τις γειτονικές δεξαμενές προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και εκκενώνει την περιοχή, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να προκληθεί έκρηξη, δήλωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η περιοχή είναι αραιοκατοικημένη, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Εξάλλου η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μακριά από τις εγκαταστάσεις στο Ζαχράνι, που βρίσκονται στις ακτές της Μεσογείου και όπου στεγάζεται ένα από τα βασικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Λιβάνου.

Η πυρκαγιά αυτή είναι η πιο πρόσφατη καταστροφή που πλήττει τον Λίβανο, όπου οι ελλείψεις σε καύσιμα εν μέσω μιας βαθιάς οικονομικής κρίσης ανάγκασαν στα δύο βασικά εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, ένα στο Ζαχράνι και ένα στη Ντέιρ Άμαρ, να κλείσουν το Σάββατο προκαλώντας μπλακ άουτ στη χώρα.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε την Κυριακή αφού ο στρατός του Λιβάνου διένειμε στους δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 6.000 χιλιόλιτρα βενζίνης.

Ο Λίβανος έχει βυθιστεί σε μια πρωτόγνωρη κρίση, την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα έχει χαρακτηρίσει μια από τις βαθύτερες υφέσεις της σύγχρονης ιστορίας. Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χώρας ζουν στη φτώχεια και το νόμισμά της έχει χάσει το 90% της αξίας του τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι Λιβανέζοι είναι αναγκασμένοι ολοένα και περισσότερο να βασίζονται σε γεννήτριες για να έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οι διακοπές φτάνουν έως και τις 22 ώρες ημερησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το μπλακ άουτ του Σαββάτου ήταν το δεύτερο που σημειώνεται στη χώρα από τις αρχές Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.