ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε νέος καγκελάριος της Αυστρίας μετά την παραίτηση του Κουρτς

Ο Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε νέος καγκελάριος της Αυστρίας μετά την παραίτηση του Κουρτς

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ορκίστηκε ο νέος καγκελάριος της χώρας έπειτα από την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η ορκωμοσία του νέου καγκελάριου της Αυστρίας ήρθε δύο ημέρες μετά την παραίτηση του Σεμπάστιαν Κουρτς, που αποτελεί αντικείμενο έρευνας για διαφθορά.

Η νέα κυβέρνηση φέρει βαθιά ευθύνη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, τόνισε ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν κατά την τελετή ορκωμοσίας, αφού προηγουμένως χθες είχε κηρύξει «το τέλος της κρίσης».

Διότι, το επεισόδιο έφερε σε μεγάλη δοκιμασία τον συνασπισμό συντηρητικών-οικολόγων, έπειτα από την ένταση που είχε προκαλέσει τους τελευταίους μήνες σειρά διαφωνιών. Προς το παρόν, η κυβέρνηση προσπαθεί να προβάλει εικόνα νεότητας.

Ο αντικαγκελάριος Βέρνερ Κόγκλερ, επικεφαλής των Πρασίνων, έκανε λόγο για την έναρξη «ενός νέου κεφαλαίου στο έργο της κυβέρνησης», που ελπίζει ότι θα συνεχίσει χωρίς προσκόμματα το έργο της μέχρι τις επόμενες εκλογές το 2024.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το όνομα του Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ για την καγκελαρία προτάθηκε από τον ίδιο τον Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος έστειλε στον υπουργό του των Εξωτερικών σχετικό SMS το πρωί του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν παραιτηθεί προκαλώντας του σοκ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.