ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες εικόνες από τη δολοφονική επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Αφγανιστάν – Στους 32 οι νεκροί (βίντεο-φωτο) (upd)

Νέες εικόνες από τη δολοφονική επίθεση σε σιιτικό τέμενος στο Αφγανιστάν – Στους 32 οι νεκροί (βίντεο-φωτο) (upd)

Μία έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε σιιτικό τέμενος στο Αφγανιστάν με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά θύματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας βομβιστής αυτοκτονίας εξαπέλυσε επίθεση στο σημείο.

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους ενώ υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 53 τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά την διάρκεια της προσευχής στο σιιτικό τζαμί Ιμάμ Μπαργκάχ στο κέντρο της νότιας πόλης Κανταχάρ του Αφγανιστάν.

Φωτογραφίες και βίντεο – που έχουν αναρτηθεί στα social media – δείχνoυν πεσμένους στο ματωμένο πάτωμα του τζαμιού νεκρούς και τραυματίες.

Μέχρι στιγμής κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση.

Ειδικές δυνάμεις των Ταλιμπάν έφθασαν επί τόπου για να αποκλείσουν τον τόπο της έκρηξης, ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να προσφέρουν αίμα για τους τραυματίες. Αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών δήλωσε ότι οι νεκροί και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, το Μιρουάις, και ότι ο τελικός απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα ασθενοφόρα μεταφέρουν και άλλα θύματα εκεί.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

https://twitter.com/middleeastlive0/status/1448951728766808066

https://twitter.com/middleeastlive0/status/1448949115639848963

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν Καρί Σαΐντ Κόστι δήλωσε ότι οι αρχές συγκεντρώνουν πληροφορίες για την έκρηξη. «Λυπούμαστε που πληροφορηθήκαμε ότι μια έκρηξη σημειώθηκε μέσα σε ένα σιιτικό τζαμί (…) της πόλης Κανταχάρ, κατά την οποία συμπατριώτες μας σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν», έγραψε στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε έκρηξη σε τέμενος στην πόλη Κουντούζ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή τραυματισμό τουλάχιστον 100 ανθρώπων. Την ευθύνη για την εν λόγω πολύνεκρη επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.