ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βρέθηκαν δύο νεκροί σε φορτηγό γεμάτο μετανάστες στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας

Βρέθηκαν δύο νεκροί σε φορτηγό γεμάτο μετανάστες στα σύνορα Αυστρίας-Ουγγαρίας

Δύο μετανάστες εντοπίστηκαν νεκροί στην Αυστρία μέσα σε ένα μικρό φορτηγό που σταμάτησε η αστυνομία στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Προερχόμενο από την Ουγγαρία, το όχημα σταμάτησε για έλεγχο από τον στρατό, που το έκρινε ύποπτο, μεταδίδει το AFP. Οι αστυνομικοί βρήκαν σχεδόν τριάντα ανθρώπους στριμωγμένους σε έναν πολύ μικρό χώρο – δύο εξ αυτών ήταν νεκροί.

Οι αρχές προσέφεραν νερό στους 26 ζωντανούς μετανάστες, οι οποίοι, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, είναι όλοι άνδρες από τη Συρία. Ο οδηγός του οχήματος εξακολουθεί να αναζητείται.

«Αυτή η αποτρόπαια πράξη δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: ο θάνατος ενός ή περισσοτέρων ανθρώπων γίνεται ηθελημένα αποδεκτός από διακινητές», δήλωσε ο Αυστριακός συντηρητικός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νέχαμερ.

Επισημαίνεται πως η Αυστρία, η οποία βιώνει μια εισροή μεταναστών στα ανατολικά και νότια σύνορά της, ενέτεινε τους ελέγχους από τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με την αστυνομία, έχουν συλληφθεί 250 παράνομοι διακινητές από την αρχή του έτους.

Ξύπνησαν μνήμες της τραγωδίας του 2015

Όπως υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο, στο ανατολικό τμήμα χώρας είχε λάβει χώρα ένα παρόμοιο τραγικό περιστατικό, πριν από περίπου έξι χρόνια.

Στις 27 Αυγούστου 2015, 71 παράτυποι μετανάστες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και ενός μωρού, βρέθηκαν νεκροί από ασφυξία μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο, όπου τους είχαν κρύψει και παρατήσει διακινητές.

Εντοπίστηκαν στην Αυστρία, αλλά ο θάνατός τους είχε συμβεί ενώ βρίσκονταν ακόμα στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα, τα ουγγρικά δικαστήρια καταδίκασαν τους διακινητές αυτούς σε ισόβια κάθειρξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σοκ που προκάλεσε στην κοινή γνώμη το συμβάν είχε οδηγήσει στο προσωρινό άνοιγμα των συνόρων σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που επιθυμούσαν να φτάσουν στη δυτική Ευρώπη, στην αρχή του μεταναστευτικού κύματος 2015-2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.