Σ.Λαβρόφ: «Το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει εξοπλισμό στα σύνορα με τη Ρωσία»

Σ.Λαβρόφ: «Το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει εξοπλισμό στα σύνορα με τη Ρωσία»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κατήγγειλε σήμερα Τρίτη πως το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει εξοπλισμό στα σύνορα με τη χώρα του.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Βραζιλιάνο ομόλογό του, δεν μπόρεσε να αποκλείσει την πιθανότητα το Κίεβο να προχωρήσει σε κάποιου είδους «στρατιωτικό εγχείρημα», κάτι που θα αποτελούσε απειλή για τη Ρωσία.

«Ο Πρόεδρος Πούτιν μίλησε για αυτό στις 18 Νοεμβρίου. Επεσήμανε πως δεν χρειαζόμαστε συγκρούσεις, αλλά εάν η Δύση δεν μπορεί να συγκρατήσει την Ουκρανία, αλλά, αντίθετα, την ενθαρρύνει, φυσικά θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσουμε την ασφάλειά μας» είπε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Συμπλήρωσε πως «η Δύση προκαλεί την Ουκρανία, και όχι μόνο την Ουκρανία, να προχωρήσει σε αντι-ρωσικές κινήσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε και την ελπίδα του το Κίεβο να «μην ακολουθήσει το μονοπάτι του Μιχαήλ Σαακασβίλι τον Αύγουστο του 2008».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα για «σοβαρές επιπτώσεις» σε περίπτωση «ρωσικής εχθρικότητας» στην Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.