ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καζακστάν: 164 άτομα σκοτώθηκαν στις ταραχές

Καζακστάν: 164 άτομα σκοτώθηκαν στις ταραχές

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Καζακστάν, 164 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα.

«Κατά τη διάρκεια των ταραχών, 164 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Καζακστάν, συμπεριλαμβανομένων 103 στο Αλμάτι», γνωστοποιήθηκε συγκεκριμένα.

Την ίδια ώρα, περίπου 5.800 άνθρωποι τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία στο πλαίσιο των βίαιων συγκεντρώσεων των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η προεδρία της χώρας την Κυριακή.

«Μέχρι σήμερα, έχουν ανοίξει 125 ποινικές υποθέσεις. Περίπου 5.800 άνθρωποι έχουν τεθεί υπό κράτηση από την αστυνομία, μεταξύ των οποίων μεγάλος αριθμός ξένων υπηκόων», ανέφερε ειδικά σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του προέδρου.

«Η ασφάλεια έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό»

Η προεδρία γνωστοποίησε επίσης ότι η ασφάλεια έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό σε όλες τις περιοχές, όλα τα κυβερνητικά κτίρια ανακαταλήφθηκαν και η λειτουργία των κοινοτικών υπηρεσιών αποκαταστάθηκε.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ διέταξε την κυβέρνηση να σχηματίσει μια ειδική επιτροπή που θα επιβλέπει την κατάσταση και την προσπάθεια επαναφοράς της ηρεμίας μετά τη βία και την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 163 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο Καζακστάν, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Αξιωματούχος: «Οι ταραχοποιοί χρησιμοποιούσαν ασυρμάτους για συντονισμό»

Οι διαδηλωτές στο Καζακστάν επέδειξαν επαγγελματικές δεξιότητες, δήλωσε την Κυριακή ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών του Καζακστάν, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές χρησιμοποίησαν ασυρμάτους για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ταραχοποιοί επιτέθηκαν επίσης σε κτίρια αστυνομίας και των στρατιωτικών μονάδων σε μια προσπάθεια να αρπάξουν όπλα.

Ο Πούτιν θα συμμετάσχει στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής του CSTO

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη των αρχηγών του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας (CSTO) τη Δευτέρα για να συζητήσει το θέμα του Καζακστάν.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συμμετάσχει σε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Οργάνωσης Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας στις 10 Ιανουαρίου 2022», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η τηλεδιάσκεψη κορυφής της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Ρωσίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν θα επικεντρωθεί στην κατάσταση στο Καζακστάν στον απόηχο των βίαιων διαδηλώσεων καθώς και στους τρόπους εξομάλυνσής της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.