ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οι χάρτες της Δύσης για το πως θα… κλιμακωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία

Οι χάρτες της Δύσης για το πως θα… κλιμακωθεί η κατάσταση στην Ουκρανία

Κλιμακώνεται η κρίση στην Ουκρανία, με τη Ρωσία να ετοιμάζει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις, ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις να συγκεντρώνονται ως «απάντηση» στην περιοχή, και τον διεθνή Τύπο να παρουσιάζει «χάρτες μάχης».

Τα τύμπανα του πολέμου πλέον ηχούν για τα καλά στα σύνορα Ουκρανίας και Ρωσίας, ενώ η διπλωματία φαίνεται να αποτυγχάνει, λόγω του αδιεξόδου των τελευταίων εβδομάδων από τις συνομιλίες δυτικών αξιωματούχων με τη ρωσική πλευρά.

Ενώ η Δύση κατηγορεί τη Ρωσία για μεγάλη συγκέντρωση στρατευμάτων στα σύνορα, η Ουκρανία ζητάει τη βοήθειά της, οι Ρώσοι απαντούν ότι δεν έχουν καμία πρόθεση εισβολής, απαιτώντας όμως παράλληλα να αποχωρήσουν όλες οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις από τη γειτονιά της.

Εκτός από συνθήκη που θα αποκλείει κάθε διεύρυνση της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Ουκρανία, αλλά και τη Γεωργία, η Ρωσία απαιτεί από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους να εγκαταλείψουν την οργάνωση στρατιωτικών ασκήσεων και την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη. Η Μόσχα έχει τονίσει ότι οι απαιτήσεις της δεν είναι διαπραγματεύσιμες και η Ουάσιγκτον τις έχει χαρακτηρίσει απαράδεκτες.

Την ίδια ώρα, διάφορα ΜΜΕ της Δύσης παρουσιάζουν αυτό το διάστημα πιθανά σενάρια και χάρτες μάχης, για το τι θα «μπορούσε» να συμβεί επί του πεδίου, σε περίπτωση που γίνει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Τα σενάρια:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.