ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Μαζί για την Ελευθερία»: Εξέγερση στο Βέλγιο – Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού

«Μαζί για την Ελευθερία»: Εξέγερση στο Βέλγιο – Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Σοβαρά επεισόδια σήμερα στις Βρυξέλλες σε μεγάλη πορεία κατά των αναγκαστικών εμβολιασμών. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις πετώντας τους ότι έβρισκαν μπροστά τους σε σταθμό του Μετρό της Βελγικής πρωτεύουσας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη 1:00 μ.μ. της Κυριακής μπροστά από τον Βόρειο Σταθμό των Βρυξελλών για μια διαδήλωση «Μαζί για την Ελευθερία».

Το πρακτορείο ειδήσεων Belga αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το πιστοποιητικό υγείας, το οποίο είναι παράγοντας διχασμού στην κοινωνία.

Η πορεία ξεκίνησε στις 13:25 αντί για τις 14:00 λόγω του αυξημένου πλήθους, με ελάχιστους ανθρώπους να φορούν μάσκες. Πολλοί ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν χωρίς ταμπέλες.

Περίπου 50.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτίμηση της αστυνομίας Βρυξελλών-Ixelles.

Ο δήμος των Βρυξελλών ενέκρινε τη διαδήλωση, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών-Ιξέλ, Ίλσε Βαν ντε Κίρ. Μια διαδρομή προς τη rue de la Loi συμφωνήθηκε με την αστυνομία. «Περιμένουμε αρκετές χιλιάδες συμμετέχοντες», είπε ο Van de Keere στο HLN. «Οι άνθρωποι μας θα συνοδεύσουν το πλήθος από τον Βόρειο Σταθμό μέχρι το Kleine Wetstraat, όπως συμβαίνει πάντα όταν επιτρέπεται μια διαδήλωση».

Η αστυνομία είπε ότι δεν αναμένει ότι οι διαδηλώσεις θα καταλήξουν σε παρόμοια κατάσταση με τις ταραχές στο Ρότερνταμ το βράδυ της Παρασκευής. «Η αστυνομία είναι έτοιμη, διαβουλεύεται με τους διοργανωτές και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο Van de Keere.

Στη γραμμή τερματισμού έχει στηθεί εξέδρα για να κάνει ομιλίες, με την πορεία να αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 17:00.

«Καταγγέλλουμε τα περιοριστικά μέτρα της ελευθερίας, τα οποία δεν ήταν δομική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», ανέφεραν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.