Α.Λουκασένκο: «Θα εμπλακούμε σε πόλεμο αν η Ρωσία δεχθεί άμεση επίθεση ή απειλή»

Α.Λουκασένκο: «Θα εμπλακούμε σε πόλεμο αν η Ρωσία δεχθεί άμεση επίθεση ή απειλή»

O πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, ξεκαθάρισε το πότε η χώρα του θα εμπλακεί σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο.

«Όσον αφορά στο πότε η Λευκορωσία εμπλακεί σε πόλεμο, θα είναι όταν ο σύμμαχός μας, η Ρωσία, δεχτεί άμεση επίθεση και υπάρξει απειλή για το έδαφός της. Το θεμέλιο γι’ αυτό είναι η συμφωνία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της χώρας.

Παράλληλα, ο Λουκασένκο σημείωσε επίσης ότι ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να εισέλθουν στο έδαφος της Λευκορωσίας σε περίπτωση επίθεσης κατά του Μινσκ, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν «εκατοντάδες χιλιάδες ρωσικά στρατεύματα εδώ».

Υπενθυμίζεται πάντως ότι νωρίτερα ο Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως «η Ρωσία δεν θέλει πόλεμο αλλά δεν θα επιτρέψει να αγνοηθούν τα συμφέροντά της».

«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στη Δύση να αγνοήσει κατάφωρα τα συμφέροντά της» τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, καθιστώντας σαφές πως «αν εξαρτηθεί από τη Μόσχα, τότε δεν θα υπάρξει πόλεμος».

«Εάν εξαρτάται από τη Ρωσία, τότε δεν θα υπάρξει πόλεμος. Δεν θέλουμε πολέμους, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στα συμφέροντά μας να δεχτούν άγρια επίθεση, ούτε θα επιτρέψουμε να αγνοηθούν τα συμφέροντά μας» πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αφού υπογράμμισε, δε, πως η ρωσική πλευρά θέλει να «εργάζεται με ειλικρίνεια» όταν πρόκειται για τις προτάσεις της σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας, κατήγγειλε πως η Δύση αναπτύσσει «υστερικά» το θέμα της υποτιθέμενης ρωσικής απειλής κατά της Ουκρανίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.