ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσία: Δεν θα υπάρξει πόλεμος στην Ουκρανία

Τι είπε για το θέμα της Ουκρανίας ο Σ.Λαβρόφ

Ρωσία: Δεν θα υπάρξει πόλεμος στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πόλεμος στην Ουκρανία, παρόλα αυτά είπε ότι η Μόσχα δεν θα επιστρέψει να αγνοηθούν τα συμφέροντά της.

«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει στη Δύση να αγνοήσει κατάφωρα τα συμφέροντά της» επεσήμανε, χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Εάν εξαρτηθεί από τη Ρωσία, τότε δεν θα υπάρξει πόλεμος, υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

«Εάν εξαρτάται από τη Ρωσία, τότε δεν θα υπάρξει πόλεμος. Δεν θέλουμε πολέμους, αλλά δεν θα επιτρέψουμε στα συμφέροντά μας να δεχτούν άγρια επίθεση, ούτε θα επιτρέψουμε να αγνοηθούν τα συμφέροντά μας» δήλωσε και προσέθεσε πως η ρωσική πλευρά θέλει να «εργάζεται με ειλικρίνεια» όταν πρόκειται για τις προτάσεις της για εγγυήσεις ασφαλείας.

Παράλληλα, κατήγγειλε πως η Δύση αναπτύσσει «υστερικά» το θέμα της υποτιθέμενης ρωσικής απειλής κατά της Ουκρανίας.

Εγγυήσεις ασφαλείας

Αναφερόμενος στις συζητήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας, είπε ότι δεν έχουν τελειώσει, ακόμα, οι διαπραγματεύσεις.

Να αναφερθεί πως οι ΗΠΑ έστειλαν τις πρώτες απαντήσεις τους στη Ρωσία, με τη Μόσχα, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει πως δεν ελήφθησαν υπόψιν οι βασικές ανησυχίες της.

«Δεν μπορώ να πω ότι οι διαπραγματεύσεις τελείωσαν, γιατί τώρα […] οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ, όπως γνωρίζετε, μελετούν τις εξαιρετικά απλές προτάσεις που συμπεριλήφθηκαν στο σχέδιο συνθήκης με την Ουάσινγκτον και στη συμφωνία με τη Βορειοατλαντική Συμμαχία εδώ και έναν μήνα» σημείωσε.

«Λάβαμε απαντήσεις μόλις προχθές, οι οποίες, με το ύφος της Δύσης, σκιάζουν τις διαπραγματεύσεις με πολλούς τρόπους» συμπλήρωσε, αλλά ανέφερε πως «υπάρχει κάποια λογική».

Νέες αμερικανικές κυρώσεις

Ενημέρωσε πως σήμερα θα σταλούν επίσημα αιτήματα ώστε να ενημερωθεί η χώρα του πώς σκοπεύει η Δύση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της όσον αφορά στην ασφάλεια.

«Σήμερα, όπως προειδοποίησα, στέλνω επίσημα αιτήματα σε όλους τους συναδέλφους μου με άμεση έκκληση να εξηγήσουν επίσημα πώς θα εκπληρώσουν, υπό τις τρέχουσες ιστορικές συνθήκες, τις υποχρεώσεις που έχουν υπογράψει οι χώρες τους στο υψηλότερο επίπεδο» είπε.

Απαντώντας σχετικά με την πιθανότητα επιβολής νέων αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία, ο Ρώσος ΥΠΕΞ επεσήμανε πως θα ισούνται με διακοπή των δεσμών και προσέθεσε πως η Ουάσινγκτον το αντιλαμβάνεται.

«Όσον αφορά στην απειλή κυρώσεων, ειπώθηκε στους Αμερικανούς […] ότι το πακέτο που αναφέρεται τώρα, το οποίο συνοδεύεται από πλήρη διακοπή λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών και οικονομικών συστημάτων που ελέγχονται από τη Δύση, θα ισοδυναμεί με διακοπή των σχέσεων. Αναφέρθηκε και νομίζω ότι το καταλαβαίνουν» ανέφερε, ειδικότερα.

Περνώντας σε άλλο ζήτημα, ενημέρωσε πως η επόμενη συνάντηση με τις ΗΠΑ όσον αφορά στη διπλωματική περιουσία θα γίνει εντός δύο εβδομάδων.

Εάν συνεχιστεί η «αγένεια», από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών, απέναντι στους Ρώσους διπλωμάτες, η Ρωσία περιθώρια για να εξισορροπήσει στον αριθμό των διπλωματών, είπε στη συνέχεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.