ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

H Ρωσία μεταφέρει αλεξιπτωτιστές στο «Αντόνοφ» και «σφίγγει» την «λαβίδα» στο Κίεβο

H Ρωσία μεταφέρει αλεξιπτωτιστές στο «Αντόνοφ» και «σφίγγει» την «λαβίδα» στο Κίεβο

Έχοντας τον έλεγχο του αεροδρομίου “Αντόνοφ” η Μόσχα μεταφέρει απρόσκοπτα ισχυρές αερομεταφερόμενες δυνάμεις προς κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι η πόλη μπαίνει σε φάση “άμυνας”.

Στο αεροδρόμιο Hostomel (το αεροδρόμιο Αντόνοφ) του Κιέβου προσγειώθηκαν Ρώσοι αλεξιπτωτιστές.

Aυτή την στιγμή το Κίεβο έχει αποκοπεί από τον Βορά και από την Δύση.

Όπως ξεκαθάρισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ρωσικές δυνάμεις δεν θα χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.

«Σύμβουλοι του Πενταγώνου και της CIA εκπαίδευσαν την ουκρανική στρατιωτική ηγεσία πώς να τοποθετεί συστήματα πυραύλων πυροβολικού σε κατοικημένες περιοχές για να προκαλέσουν ανταποδοτικά πυρά στους κατοίκους της περιοχής», αναφέρει επίσης το ρωσικό υπουργείο στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η χρήση κατοικημένων περιοχών για την κάλυψη των θέσεων βολής του πυροβολικού αποτελεί έγκλημα πολέμου.

«Αυτές οι μέθοδοι χρησιμοποιούνται ενεργά από τρομοκράτες που εποπτεύονται από τη CIA στη Μέση Ανατολή και σε άλλες χώρες», τονίζει.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απευθύνθηκε πριν από λίγη ώρα με μήνυμα τους Ουκρανούς πολίτες προειδοποιώντας πως οι στρατιώτες της Ουκρανίας μπορεί να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα.

«Η εθνικιστική ηγεσία σας χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους με τους τρομοκράτες. Θέλουν να σας χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινη ασπίδα. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα επιφέρουν κανένα πλήγμα σε κατοικημένες περιοχές της ουκρανικής πρωτεύουσας» επεσήμανε η ρωσική πλευρά.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός «εξουδετέρωσε» περισσότερα από 200 στελέχη του ουκρανικού Στρατού κατά τη διάρκεια της κατάληψης του στρατηγικού αεροδρομίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πολλά ρωσικά στρατεύματα και τεθωρακισμένα κατευθύνονται προς την πρωτεύουσα από το Κονοτόπ, στα ανατολικά, έχοντας παρακάμψει την πόλη Τσέρνιγκοφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.