ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πώς έχει εξελιχθεί η στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία – Ο χάρτης των ρωσικών επιχειρήσεων

Οι αντικειμενικοί σκοποί της Μόσχας

Πώς έχει εξελιχθεί η στρατιωτική κατάσταση στην Ουκρανία – Ο χάρτης των ρωσικών επιχειρήσεων

Οι ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις βρίσκονται πλέον σε πλήρη εξέλιξη και εντός των επόμενων ωρών αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις.

Oι Αμερικανοί ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων και κυρίως για το τι έχουν επιτύχει μέχρι αυτή την στιγμή.

Χάρτη με τις ουκρανικές περιοχές που φέρονται να έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, δημοσίευσε το CNN.

Μια ματιά στον χάρτη αυτό δείχνει πως η ρωσική επιχείρηση αποτελείται από 4 άξονες:

Έναν με στόχο το Κίεβο. Πολλοί απορούν γιατί η Μόσχα θέλει να καταλάβει την πρωτεύουσα. Το επιδιώκει(;) για να διώξει τη νυν κυβέρνηση αλλά και για να εμποδίσει την αποστολή περαιτέρω ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία.

Άλλοι απλώς πιστεύουν (και είναι πιθανό αυτό) ότι πρόκειται για αποκλεισμό της πρωτεύουσας μέχρι την εκπλήρωση άλλων αποστολών που είναι πιο σημαντικές.

Ο δεύτερος έχει ως στόχο το Χάρκοβο. Το Χάρκοβο δεν είναι απλά η δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη. Είναι το βιομηχανικό κέντρο της χώρας και είναι μία πόλη με πλειοψηφικά ρωσόφωνο πληθυσμό.

Ο τρίτος στοχεύει στην Μαριούπολη (για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος στην ανατολική Ουκρανία και στην Θάλασσα του Αζόφ) και στο Νίκολάεφ (το οποίο και αυτό αποτελεί κέντρο της ουκρανικής αμυντικής βιομηχανίας).

Και ο τέταρτος άξονας στοχεύει στην Χερσώνα που καταλήφθηκε και εν συνεχεία στην Οδησσό.

Ο δεύτερος και ο τρίτος άξονας παίζουν πρωτεύοντα ρόλο καθώς μόλις ολοκληρωθούν οι καταλήψεις Μαριούπολης και Χάρκοβο, στόχος τους είναι η περικύκλωση των «αγκιστρωμένων» ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία.

Ο τέταρτος άξονα έχεις ως αντικειμενικό σκοπό την κατάληψη της Οδησσού ώστε εν συνεχεία οι ρωσικές δυνάμεις να φτάσουν μέχρι τα σύνορα της Υπερδνειστερίας.

Η Υπερδνειστερία είναι βασικότατος στόχος της ρωσικής ηγεσίας καθώς πρόκειται για μία αποκλεισμένη ρωσόφωνη περιοχή στην Μολδαβία η οποία δέχεται προμήθειες μόνο από τον αέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν επιτευχθεί αυτό τότε η βόρεια πλευρά της Μαύρης Θάλασσας θα είναι εξολοκλήρου ρωσική και πλέον οι Ρώσοι θα μπορούν να μεταφέρουν ισχυρές μονάδες κοντά στις ΝΑΤΟϊκές βάσεις της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας ενώ πλέον πλησιάζει επικίνδυνα σε απόσταση «βολής» και η Αλεξανδρούπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.