ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Έκρηξη σε πλοίο με 335 επιβάτες στην Βαλτική ανοιχτά του Καλίνινγκραντ – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Έκρηξη σε πλοίο με 335 επιβάτες στην Βαλτική ανοιχτά του Καλίνινγκραντ – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ρωσία και στην Λιθουανία καθώς σημειώθηκε έκρηξη σε πλοίο με 335 επιβάτες στην Βαλτική, ανοιχτά του ρωσικού θύλακα του Καλίνινγκραντ.

Η έκρηξη έχει προκαλέσει φωτιά στο πλοίο, ενώ ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν υπάρχουν νεκροί η τραυματίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το πλοίο είναι Λιθουανικό.

Το πλοίο έπλεε 135 χιλιόμετρα ανοικτά του Καλίνιγκραντ σε διεθνή ύδατα.

Τα 335 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα στο φέρι μετά την φωτιά που προκάλεσε έκρηξη στο μηχανοστάσιο.

Πρόκειται για το φέρι μποτ Regina Seaways, που είχε αποπλεύσει από το Κίελο της Γερμανίας με προορισμό το Κλαϊπέντα της Λιθουανίας και εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 13:45 ώρα Ελλάδος.

Το πλοίο ανήκει στην εταιρεία DFDS SEAWAYS με έδρα τη Δανία και ναυπηγήθηκε το 2010.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Θαλάσσιων και Ποτάμιων Μεταφορών σημειώθηκε έκρηξη.

«Έγινε μια έκρηξη στο μηχανοστάσιο σε επιβατηγό πλοίο που έφερε λιθουανική σημαία στη Βαλτική Θάλασσα, στο οποίο επέβαιναν 335 άτομα, μεταξύ των οποίων και 35 μέλη του πληρώματος» τόνισε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με το Συντονιστικό Κέντρο Διάσωσης ένα διασωστικό πλοίο τύπου Sakiai ετοιμάζεται να κινηθεί προς το πλοίο.

Ένα λιθουανικό πλοίο, καθώς και ένα ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας που βρίσκονταν σε υπηρεσία, έχουν αποσταλεί στο σημείο όπου βρίσκεται το φέρι Regina Seaways.

Συνολικά οκτώ ρωσικά και λιθουανικά πλοία μεταβαίνουν στο σημείο προκειμένου να βοηθήσουν στην επιχείρηση διάσωσης.

H πλοιοκτήτρια εταιρεία λέει ότι λόγω της βλάβης προκλήθηκαν καπνοί με αποτέλεσμα να τεθεί σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης το μηχανοστάσιο. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν τραυματίστηκε κανείς κι ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Επισημαίνεται επίσης ότι δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί η έκταση της ζημιάς και αν θα χρειαστεί το οχηματαγωγό να ρυμουλκηθεί.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του πρωθυπουργού της Λιθουανίας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το περιστατικό και συνομίλησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι πληροφορίες θα δοθούν στη δημοσιότητα και ότι όλες οι απαραίτητες δυνάμεις από όλες τις κρατικές υπηρεσίες θα χρησιμοποιηθούν στην επιχείρηση διάσωσης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει περιορισθεί. Η κατάσταση βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του πληρώματος και δεν υπάρχουν τραυματίες», μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο δική του πηγή, η οποία επεσήμανε ότι «όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί σε ασφαλές μέρος και δεν υπάρχει κανέναν πανικός στο πλοίο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.