ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πόλεμο -που θα είναι και ο τελευταίος για την ανθρωπότητα- βλέπουν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί

Πόλεμο -που θα είναι και ο τελευταίος για την ανθρωπότητα- βλέπουν οι Αμερικανοί στρατιωτικοί

Σχεδόν το 50% των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ φοβούνται ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε νέο μεγάλο πόλεμο εντός των επόμενων 12 μηνών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Military Times, με τη Ρωσία και την Κίνα να βρίσκονται στην κορυφή των πιθανών αντιπάλων.

Περίπου το 46 τοις εκατό των ερωτηθέντων στην ανώνυμη έρευνα των εν ενεργεία στρατιωτικών, που είναι αναγνώστες του Military Times, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα εμπλακούν σε έναν ακόμα πόλεμο εντός του επόμενου έτους – ποσοστό αυξημένο κατά πολύ από το 5% της περσινής αντίστοιχης έρευνας.

Όταν ρωτήθηκαν για συγκεκριμένες απειλές, οι συμμετέχοντες της έρευνας ξεχώρισαν τη Ρωσία και την Κίνα. Περίπου το 71% δήλωσε ότι η Ρωσία αποτελεί μια σημαντική απειλή, ποσοστό αυξημένο κατά 18% από την περσινή έρευνα. Η Κίνα είχε ποσοστό κοντά στο 68%, ποσοστό αυξημένο κατά 24 μονάδες από πέρυσι. Ο κυβερνοπόλεμος βγήκε πρώτος, με το 89% να την αναφέρει ως τη μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Περίπου το 44% των ερωτηθέντων είχε θετική άποψη για την προεδρία του Trump, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, σε σύγκριση με το 43% που είχε αρνητική. Το περασμένο έτος, το 46% των ερωτηθέντων ενέκρινε τον Τραμπ σε σύγκριση με το 37% που τον έβλεπε αρνητικά.

Σύμφωνα με εν ενεργεία στρατιωτικούς που μίλησαν στους Military Times, πολλά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ επιλέγουν να μην συνεχίσουν την καριέρα τους και δεν κατατάσσονται εκ νέου καθώς φοβούνται ότι ένας μεγάλος πόλεμος βρίσκεται στον ορίζοντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Βέβαια ένας τέτοιος πόλεμος θα ήταν και ο τελευταίος για την ανθρωπότητα όπως τη γνωρίζουμε σήμερα, εξαιτίας βέβαια των πυρηνικών τα οποία θα σημάνουν και το τέλος του πολιτισμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.