Αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing RC-135V απογειώθηκε το πρωί της Δευτέρα από τη βάση της Σούδας και κατευθύνθηκε προς την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τη βάση της Σούδας στην Κρήτη το πρωί της Δευτέρας και εισήλθε στον εναέριο χώρο της Μαύρης Θάλασσας.

Το αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing RC-135V έφυγε από την αμερικανική βάση στην Κρήτη στις 05:50, ώρα Γκρίνουιτς, και κατευθύνθηκε ανατολικά, σύμφωνα με ουκρανικό στρατιωτικό site.

Στις 06:30 ώρα Γκρίνουιτς το αεροσκάφος φέρεται να βρισκόταν στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και να πετά προς την χερσόνησο της Κριμαίας, ρωσικό έδαφος στη Μαύρη Θάλασσα.

Το περιστατικό έρχεται λίγο αφότου η Ρωσία έθεσε υπό κράτηση τρία ουκρανικά πλοία του Ναυτικού τα οποία εισήλθαν στα χωρικά της ύδατα καθώς κινούνταν από τη Μαύρη Θάλασσα προς το Θάλασσα του Αζόφ.

Η ρωσική FSB επεσήμανε ότι τα πλοία αγνόησαν προειδοποιήσεις να σταματήσουν και συνέχισαν επικίνδυνους ελιγμούς. Το ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας απάντησε κηρύσσοντας στρατιωτικό νόμο για 60 ημέρες που το κοινοβούλιο πρέπει να εγκρίνει.




Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!