Βίντεο: Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα σφυροκοπούν θέσεις ισλαμιστών στη Λιβύη – «Νο fly zone» από Χαφτάρ

Βίντεο: Ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα σφυροκοπούν θέσεις ισλαμιστών στη Λιβύη – «Νο fly zone» από Χαφτάρ

Για πρώτη φορά οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ κατάφεραν να επιβάλλουν “no fly zone” στην δυτική Λιβύη και εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον ισλαμιστών χρησιμοποιώντας ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα Mil-Mi-35 και Mil-Mi-24/25 ενώ βομβαρδίζουν και μαχητικά Su-22Μ2, MiG-21ΜF, MiG-23UB.

Είναι ξεκάθαρο πως οι δυνάμεις του Στρατηγού Χαφτάρ έχουν ενισχυθεί με ρωσικά όπλα καθώς οι στρατιώτες του έχου εμφανισθεί με MANPADS 9K32 Strela-2 και 1PN79-M, 1P45-1 για χρήση των αντιαρματικών 9M133 Kornet ενώ εμφανίστηκαν και Mil-Mi-24/35 που δεν διέθεταν.

Η επίθεση με χρήση ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων έγινε εναντίον θέσεων των ισλαμιστών κοντά στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των δυνάμεων του LNA, οι αεροπορικές δυνάμεις πλήττουν θέσεις στην περιοχή Alsadawy, άρματα μάχης στην Tagoura, τεθωρακισμένα στην Alkraymiyah, την προεδρική Φρουρά και 4συγκεντρώσεις ισλαμιστών σε Housh Alseteen και Sawani benyadem.

Επιπλέον καταρρίφθηκε ελαφρύ αεροσκάφος δίωξης βομβαρδισμού L-39 των ισλαμιστών από σοβιετικής κατασκευής αντιαεροπορικό SA-6.

“Για 9η μέρα οι δυνάμεις του Χαφτάρ επελαύνουν από 7 άξονες προς την πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να την διασφαλίσουν και να νικήσουν τους τρομοκράτες και τους ισλαμιστές” ανέφερε ο εκπρόσωπος τους και πρόσθεσε:

“Εφαρμόζουμε “Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων” πάνω από την Δυτική Λιβύη.

Οποιο στρατιωτικό αεροσκάφος πετά, θα θεωρείται στόχος μόλις απογειώνεται.

Αυτό περιλαμβάνει και πτήσεις εμπορικών ή κατασκοπευτικών αεροσκαφών.

Παραδόστε τα όπλα σας και θα είστε ασφαλείας.

Υψώστε την λευκή σημαία και θα είστε ασφαλείς. Θα πολεμήσουμε μόνο αυτούς που θα σηκώσουν όπλο εναντίον μας”.

Ταυτόχρονα έκαναν την εμφάνιση τους και τεθωρακισμένα “Tiger” στο αεροδρόμιο της Τρίπολης , “δωρεά” από τα ΗΑΕ.

Αυτό προκάλεσε την οργή του εκπροσώπου του GNA που κατηγόρησε τα ΗΑΕ πως ενισχύσει τις δυνάμεις του Khalifa Haftar.

“Εχουμε πληροφορίες πως αεροσκάφος προσγειώθηκε από τα ΗΑΕ στο αεροδρόμιο Benina της Benghazi’s με στρατιωτικό εξοπλισμό.

Οι δυνάμεις μας στην Τρίπολη θα περάσουν από την άμυνα στην επίθεση και θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος” ανέφερε.

Οι συγκρούσεις έχουν φτάσει 12 χλμ από την Τρίπολη στα περίχωρα της Al-Aziziya ενώ ο LNA κατέλαβε τις πόλεις Ghariyan, Surman, Sabratha, Tarhouna, μαζί με θέσεις μέσα στην πρωτεύουσα.

Μέχρι τώρα η επιχείρηση αντεπίθεσης του GNA με κωδική ονομασία “Anger of Volcano” έχει αποτύχει.

Δείτε βίντεο


https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1117329370027261952



Δείτε άλλα βίντεο







Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.