Σάλος στην Κύπρο με την δήλωση Ασκητή για τις «Φιλιππινέζες της υποταγής»

Σάλος στην Κύπρο με την δήλωση Ασκητή για τις «Φιλιππινέζες της υποταγής»

Σάλος έχει προκληθεί στη Κύπρο με την τοποθέτηση του γνωστού ψυχίατρου Θάνου Ασκητή ο οποίος κλήθηκε να εξηγήσει γιατί ο serial killer της Κύπρου επέλεγε γυναίκες από τις Φιλιππίνες ως θύματα του.

Ο κ. Ασκητής υποστήριξε πως οι πλείστες γυναίκες αυτής της φυλής (Φιλιππινέζες), έχουν εκ γενετής «το χαρακτηριστικό, της υποταγής και της υπηρεσίας».

Η τοποθέτηση του κ. Ασκητή θεωρήθηκε από ψυχολόγους ως άκρως αντιεπιστημονική και ρατσιστική.

Επίσης, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με αναρτήσεις τους εκφράζονται ιδιαιτέρως αρνητικά για τον ψυχίατρο, χωρίς να λείπουν τα υβριστικά και ειρωνικά σχόλια του, κυρίως λόγω των τηλεοπτικών εμφανίσεων του με αντικείμενο το sex.

Τις προσέγγιζε για να φροντίσουν την γιαγιά του

Μία γυναίκα από τις Φιλιππίνες που γνώριζε το τρίτο θύμα του 35χρονου την 28χρονη Arian Palanas Lozano, περιέγραψε τη δράση του.

«Ξαφνιαστήκαμε που ένας τύπος ζητούσε να δουλέψουμε για τη γιαγιά του και να πληρώνει 20 ευρώ την ώρα, αφού ξέρουμε ότι πληρώνουν 5 ευρώ την ώρα ή και λιγότερα».

«Ήρθε μία φορά και φορούσε ρούχα του στρατού», πρόσθεσε η γυναίκα. «Δεν είναι δίκαιο. Δεν έχουν οικογένεια. Πρέπει να δώσουν σημασία», τονίζει συγκλονισμένη ενώ αναφερόμενη στην Arian Palanas Lozano, της οποίας το πτώμα βρέθηκε την Κυριακή και ο 35χρονος λοχαγός ομολόγησε τη δολοφονία της, η γυναίκα είπε: «Το μόνο που μου είπε είναι ότι θα πάει κάπου για ημιαπασχόληση» και πρόσθεσε:

«Αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλήσαμε. Προσπάθησα να της τηλεφωνήσω αρκετές φορές τις επόμενες μέρες, αλλά το τηλέφωνό της ήταν κλειστό».

Άλλο ένα θύμα συνδέεται με το λοχαγό

Χθες ο 35χρονος συνδέθηκε με τον φόνο ακόμα μίας γυναίκας, της οποία δεν έχει εντοπιστεί το πτώμα. Πρόκειται για την 29χρονη Maricar Valdez Arquiola, η οποία εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Σήμερα το πρωί, ο Νίκος Μεταξάς οδηγήθηκε γύρω στις 10.00 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, προκειμένου να ζητηθεί εκ νέου διάταγμα προφυλάκισης του, για τον τρίτο φόνο γυναίκας από τις Φιλιππίνες. Στη συνέχεια το Δικαστήριο ενέκρινε το διάταγμα προφυλάκισής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αποκαλύπτει σήμερα η κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης», οι ανακριτές της υπόθεσης εντόπισαν στους υπολογιστές του λοχαγού μια φωτογραφία της ταυτότητας της Maricar, στοιχείο που τον συνδέει άμεσα με την γυναίκα από τις Φιλιππίνες, η οποία πιστεύεται ότι έχει δολοφονηθεί αλλά είναι άγνωστο που βρίσκεται το πτώμα της.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το κυπριακό νομικό καθεστώς, ζήτησε νέο ένταλμα σύλληψης του λοχαγού και για τρίτο φόνο, παρά το ότι είναι ήδη προφυλακισμένος για τρεις ακόμα φόνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Νίκος Μεταξάς συνδέθηκε με την 29χρονη από τις Φιλιππίνες και με άλλα τεκμήρια που προέκυψαν μέσα από την έρευνα των ηλεκτρονικών και τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος με το ψευδώνυμο «Ορέστης» ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με την Maricar, πριν χαθούν τα ίχνη της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.