ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρίσιμες ώρες στον Κόλπο – Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Τραμπ έτοιμος να κτυπήσει το Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου

Κρίσιμες ώρες στον Κόλπο – Αμερικανικά ΜΜΕ: Ο Τραμπ έτοιμος  να κτυπήσει το Ιράν χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου

Κρίσιμες ώρες στον Κόλπο καθώς το σκηνικό προδιαγράφεται ζοφερό, με τις πληροφορίες για επικείμενο κτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν να παίρνουν φωτιά.

Όπως αναφέρει το nbc ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ.Τραμπ δεν θα χρειαστεί να εξουσιοδοτηθεί από το Κογκρέσο για να κτυπήσει στρατιωτικά το Ιράν. Αυτό γιατί υπάρχει η απόφαση από το 2001 για την χρησιμοποίηση στρατιωτικής ισχύος όπου υπάρχει ανάγκη για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, απόφαση που ισχύει από το 2001 όταν τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ από τον τότε πρόεδρο Τ.Μπους.

Βέβαια όπως αναφέρεται υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις στο Κογκρέσο για αυτό το ενδεχόμενο. Πρώτον γιατί το Ιράν δεν έχει επιτεθεί στις ΗΠΑ (τουλάχιστον όχι ακόμη), δεύτερο γιατί υπάρχει διστακτικότητα στην αποστολή στρατευμάτων σε άλλο θέατρο επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή και τρίτον γιατί πολλοί θεωρούν ότι έχει παραχωρηθεί πέραν του αναγκαίου εξουσιοδότηση στο Λευκό Οίκο για να ξεκινά πολέμους.


Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε εκτεταμένη ενημέρωση των μελών της επιτροπής άμυνας του Κογκρέσου για την κατάσταση με το Ιράν όπως έκανε γνωστό ο γερουσιαστής Lindsey Graham.


Πάντως η διοίκηση Τραμπ έχει δώσει πολλές ενδείξεις ότι είναι αποφασισμένη κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις να κάνει χρήση της απόφασης AUMF (Αuthorization for the Use of Military Force).

Η κατάσταση στον Κόλπο είναι όσο ζοφερή όσο μπορεί να ακούγεται. Το Arab Sky News μετέδωσε ότι εκατοντάδες οικογένειες Ιρανών περνούν τα σύνορα με το Ιράκ υπό τον φόβο αμερικανικών κτυπημάτων.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν μετά την εντολή στους πολίτες του να εγκαταλείψουν το Ιράν και το Ιράκ αμέσως δήλωσε:

«Υπάρχει μια ασταθής κατάσταση στην περιοχή και ζοφερές εξελίξεις απειλούν την σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.