Μεγάλη χερσαία επιχείρηση Τουρκίας-Ιράν κατά Κούρδων στο Β.Ιράκ – Ερντογάν: «Θα καταστρέψω το σχέδιο ΗΠΑ»

Μεγάλη χερσαία επιχείρηση Τουρκίας-Ιράν κατά Κούρδων στο Β.Ιράκ – Ερντογάν: «Θα καταστρέψω το σχέδιο ΗΠΑ»

Μαραθώνια συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας στην Αγκυρα με τον Ρ.Τ.Ερντογάν να δίνει εντολή για διεύρυνση της χερσαίας επιχείρησης με 6.000 στρατιώτες να ρίχνονται επιπλέον στο μέτωπο στο βόρειο Ιράκ με σκοπό να πνιγούν στο αίμα οι κουρδικές δυνάμεις και να αποτραπεί το σχέδιο ΗΠΑ και Ισραήλ περί ένωσης των κουρδικών καντονιών.

Αυτή είναι η επίσημη πλέον τουρκική θέση μετά από συνεδρίαση 3,5 ωρών του τουρκικού ΣΕΑ. Είναι προφανές πως οι Τούρκοι θέλουν να προλάβουν τις εξελίξεις που μπορεί να προκύψουν από την Σύνοδο Ρωσίας-ΗΠΑ-Ισραήλ.

Τουρκικές και ιρανικές δυνάμεις κτυπούν απο κοινού θέσεις των Κούρδων του PKK και PJAK στο ιρακινό κουρδιστάν στο βουνό Καντίλ.

“Κτυπήσαμε τιςκουρδικές δυνάμεις μετά από τα μαθήματα των Ιρανών Φρουρών και πληροφορίες που μας παρείχαν” αναφέρουν τουρκικές πηγές. Υπενθυμίζουμε πως το Ιράν είχε πλήξει με βαλλιστικούς πυραύλους πριν μήνες το αρχηγείο του PDKI στο Ιράκ.

Οι τουρκικές Ενοπλες Δυνάμεις σφυροκοπούν θέσεις με M-110A2 και α/κ πυροβόλα Firtina ενώ εξαπολύουν βαλλιστικούς πυραύλους BORA. Ταυτόχρονα τουρκικές ειδικές δυνάμεις έχουν διεισδύσει και καταστρέφουν θέσεις του PKK στην περιοχή Hakurk.

Στην περιοχή πετούν συνεχώς τουρκικά ελικόπτερα, UAV και μαχητικά.

Σκοπός είναι να εγκατασταθούν τουλάχιστον 3 τουρκικές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή Hakurk στο βόρειο Ιράκ ώστε να αποτραπούν κουρδικές επιθέσεις κατά της Τουρκίας καθώς και ένωση των κουρδικών καντονιών.

“Θα βάλουμε τέλος στην αμερικανική υποστήριξη του PKK”

“Στόχος της “Operation Claw” στο βόρειο Ιράκ είναι να καταστραφεί ολοσχερώς το αμερικανικό σχέδιο υποστήριξης του PKK και να βάλουμε ένα τέλος στον χερσαίο διάδρομο μεταφοράς οπλικών συστημάτων και πολεμοφοδίων από το Ιράκ προς τη Συρία και τελικά τη ΝΑ Τουρκία.

Οι δυνάμεις μας θα αυξηθούν.

6.000 κομάντος θα σταλούν στην περιοχή με σκοπό την καταστροφή καταφυγίων, αποθηκών, πυρομαχικών του PKK.

Θα δημιουργήσουμε μια γραμμή άμυνας ή “safe zone” κατά μήκος των περιοχών Hakurk-Duhok-Zap και θα αποτρέψουμε τη χερσαία σύνδεση αμερικανικών δυνάμεων με το PKK.

Δεν θα μπορούν να τους στέλνουν τρόφιμα, φάρμακα και όπλα .

Μετά την δημιουργία τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο Ιράκ, θα δοθεί πράσινο φως για στρατιωτική επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη.

Τελειώνουμε μια και καλή με το σχέδιο των ΗΠΑ καθώς το PKK δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τις βάσεις του σε Qandil, Erbil, sulaymaniyah και Sinjar” καταλήγουν οι Τούρκοι.

Δείτε εικόνες και βίντεο









Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.