Βίντεο: Τίναξαν στον αέρα τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας – Αλυσιδωτές εκρήξεις (upd)

Βίντεο: Τίναξαν στον αέρα τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας – Αλυσιδωτές εκρήξεις (upd)

(Aνανέωση 11.00) Η οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με drones σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην ανατολική επαρχία του βασιλείου, δήλωσε στο δίκτυο Al Mairah TV ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Χούτι έστειλαν 10 drones εναντίον των εγκαταστάσεων στο Αμπκάικ και το Χουράις και η οργάνωση ανακοίνωσε πως θα διευρύνει τις επιθέσεις της μέσα στη Σαουδική Αραβία.


Την μεγαλύτερη έως τώρα επίθεση δέχτηκε η Σαουδική Αραβία καθώς πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της “Saudi Aramco” παραδόθηκαν στις φλόγες.

Αναλυτές του Βασιλείου χαρακτηρίζουν το πλήγμαως την σημαντικότερη επίθεση που δέχτηκαν μέχρι τώρα κατά την διάρκεια του πολέμου στην Υεμένη”!

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, drones επιτέθηκαν στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αλυσιδωτές εκρήξεις σε τουλάχιστον δύο εγκαταστάσεις σε Abqaiq και Khurais.

Στο Αμπκάικ, 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Νταχράν στην Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας, υπάρχει το μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου. Στο Χουράις, 190 χιλιόμετρα μακρύτερα προς τα νοτιοδυτικά, υπάρχει το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της χώρας.

Είναι χαρακτηριστική η ομολογία αποτυχίας των σαουδαράβων καθώς τα drones πέρασαν την αντιαεροπορική “ασπίδα” που είχε αναπτυχθεί γύρω από τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Υπάρχουν και αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί γύρω στις 3 το πρωί τοπική ώρα ενώ κάνουν λόγο για τουλάχιστον 12 εκρήξεις! Επιπλέον σημειώνουν πως πολλοί κάτοικοι αναγκάστηκαν να φύγουν την περιοχή με κατέυθυνση το Dammam.

Την είδηση επιβεβαίωσε και το σαουδαραβικό δίκτυο Al-Arabiya.

“Δύο εγκαταστάσεις της γιγάντιας σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco έγιναν νωρίς σήμερα το πρωί στόχοι επίθεσης από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), με αποτέλεσμα να προκληθούν πυρκαγιές τις οποίες έθεσαν υπό έλεγχο οι δυνάμεις ασφαλείας της εταιρείας” δήλωσε εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως μετέδωσε το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

«Οι ομάδες βιομηχανικής ασφαλείας της Aramco επενέβησαν σε πυρκαγιές σε δύο εγκαταστάσεις της, στο Αμπκάικ και το Χουράις», μετέδωσε το πρακτορείο διευκρινίζοντας πως «οι δύο πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο».

Πρόκειται για μεγάλο πλήγμα των φιλοιρανών Χούθι στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις πετρελαίου του Ριάντ. Οπως όλα δείχνουν σε αυτούς θα “πέσει” το βάρος της ευθύνης της επίθεσης.











Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.