ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τραυματίες από σύγκρουση τάνκερ-πλοιαρίου στον Βόσπορο

Τραυματίες από σύγκρουση τάνκερ-πλοιαρίου στον Βόσπορο

Στους έξι ανέρχονται οι τραυματίες από την σύγκρουση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής μεταξύ ενός πλωτού πλοιαρίου και ενός δεξαμενόπλοιου του AMUR2521 στον πορθμό του Βοσπόρου.

Τρεις από τους τραυματίες είναι μέλη του πληρώματος του τουριστικού πλωτού λεωφορείου, οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον τόπο του αιματηρού περιστατικού, υπήρχαν και άλλοι τραυματίες, ενώ τα ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Η αιτία της σύγκρουσης ήταν άγνωστη, σε πρώτη φάση, ενώ δεν υπήρχε και κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το συμβάν.

Το χρονικό

Ημέρα Παρασκευή στις 7:25 ώρα Κωνσταντινούπολης το τάνκερ ΑΜUR 2521 εμβόλισε το πλωτό τουριστικό λεωφορείο Yenikapı-1, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριων επιβατών του δεύτερου καθώς και τριών μελών του πληρώματος, εκ των οποίων τα δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το πλωτό λεωφορείο Yenikapı-1 κατέπλεε προς το Καμπατάς που βρίσκεται στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου από το Bostanci του Μαρμαρά όταν δέχτηκε το χτύπημα από το τάνκερ στο πίσω του μέρος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι επιβάτες οι οποίοι κάθονταν κοντά στην πόρτα.

Το Yenikapı-1 κάλεσε εξέπεμψε αμέσως SOS και δέχτηκε βοήθεια από παρακείμενα πλοιάρια.

Ο Βόσπορος έχει ανοίξει, ωστόσο το λιμάνι του Kabatas το οποίο είναι ένα από τα πλέον κεντρικά, παραμένει προσωρινά κλειστό.

Για τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης των δύο πλοίων έχει ήδη ξεκινήσει σχετική έρευνα, ενώ πολλά δρομολόγια στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή έχουν ακυρωθεί καθώς επικρατεί μεγάλη κακοκαιρία, κάτι το οποίο να έπαιξε και σημαντικό ρόλο στο εν λόγω ατύχημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.