ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες μάχες στο έδαφος μεταξύ τουρκικού τακτικού Στρατού και SDF (βίντεο)

ΕΚΤΑΚΤΟ:  Οι πρώτες μάχες στο έδαφος μεταξύ τουρκικού τακτικού Στρατού και SDF (βίντεο)

Οι πρώτες μάχες μεταξύ μονάδων του τουρκικού τακτικού Στρατού και μονάδων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (SDF) της δύναμης που δημιουργήθηκε από τους Κούρδους του YPG όταν συνήψαν συμμαχία με τους Αμερικανούς το 2015, ήδη ξεκίνησαν, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

Οι μάχες διεξάγονται στην περιοχή της συριακής πόλης του Al-Darbasiyah η οποία βρίσκεται στην ανατολική Συρία στην συνοριογραμμή απέναντι από την τουρκική πόλη Senyurt.

To YPG σφυροκοπεί θέσεις του τουρκικού Στρατού

https://twitter.com/PadreAlCapone/status/1181994061416353794

Η επαρχία Al-Hasakah στην οποία διεξάγονται οι μάχες.

https://twitter.com/TSKMap/status/1181990301424082944

Οι μάχες μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν χερσαίες δυνάμεις και δεν έχει παρατηρηθεί δράση τουρκικών επιθετικών ελικοπτέρων ή μαχητικών. Στοιχεία μιας τουρκικής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, δέχθηκαν την επίθεση με αντιαρματικά και όλμους από δύναμη περίπου 200 Κούρδων και απάντησαν με βολές αρμάτων μάχης και ΤΟΜΑ.

Το SDF έδωσε από την πλευρά του στη δημοσιότητα βίντεο από τουρκικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Qamishli. όπου ζουν Κούρδοι και Σύροι χριστιανοί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τουρκικές δυνάμεις βομβαρδίζουν και το Κομπάνι.


https://twitter.com/TSKMap/status/1181990678538129408


https://twitter.com/TSKMap/status/1181986094432305153

«Ο Θεός να είναι μαζί μας», δήλωσε με tweet του ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Χαιρετίζω κάθε έναν γενναίο στρατιώτη που συμμετέχει σε αυτή την επιχείρηση».

Τεμένη σε όλη την Τουρκία θα πραγματοποιήσουν πρωινές προσευχές αύριο Πέμπτη για το στρατό, μετέδωσε το TRT.

Το κρατικό δίκτυο χαρακτήρισε τη στρατιωτική επιχείρηση τη «μεγαλύτερη επίθεση στην ιστορία της (τουρκικής) Δημοκρατίας», τονίζοντας ότι αυτή εκτείνεται σε μια περιοχή «περίπου 400 χλμ. μήκους και 35 χλμ. βάθους».

Το πρώτο σχόλιο του τουρκικού υπουργείου Άμυνας μετά τις επιθέσεις

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις φροντίζουν πολύ να μην προκαλέσουν κακό σε συμμαχικά στρατεύματα, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας», σε ένα πρώτο σχόλιο μετά τις σκηνές χάους που επικράτησαν εξαιτίας της εισβολής.

Το υπουργείο πρόσθεσε ότι η τουρκική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία στοχεύει να πλήξει μόνο μαχητές και τις βάσεις τους, τα όπλα και τον εξοπλισμό τους.

«Η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης άρχισε στις 16.00 τοπική ώρα σήμερα με στόχο να εγγυηθεί την ασφάλεια των συνόρων μας, να αποτρέψει τη δημιουργία ενός διαδρόμου τρομοκρατίας κατά μήκος του νοτίου συνόρου μας, να εξουδετερώσει τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις, ανάμεσά τους το Ισλαμικό Κράτος, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (ΡΚΚ), η Ένωση Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK), το Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) που απειλούν την εθνική μας ασφάλεια, καθώς και να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες για την επιστροφή των εκτοπισμένων Σύρων στα σπίτια τους και στη γη τους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η επιχείρηση αυτή έχει τον ίδιο σκοπό με αυτόν των προηγούμενων τουρκικών επιχειρήσεων Ασπίδα του Ευφράτη και Κλάδος Ελαίας.

«Η Τουρκία έστειλε διπλωματική νότα στο προξενείο της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη για να ενημερώσει τη Δαμασκό για την διασυνοριακή επιχείρησή της στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγο μετά την έναρξη της στρατιωτικής επίθεσης της Άγκυρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλυτώσουν από τις αεροπορικές επιδρομές της Άγκυρας στην περιοχή Ρας αλ Άιν και στα χωριά του Τελ Αμπιάντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.