ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΟΗΕ για τη δολοφονία αλ Μπαγκντάντι: «Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε την ακρίβεια αυτού του γεγονότος»

ΟΗΕ για τη δολοφονία αλ Μπαγκντάντι: «Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε την ακρίβεια αυτού του γεγονότος»

“Δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε”, λένε τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η αξιοπιστία της ανακοίνωσης εκ μέρους του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την εξόντωση του αλ Μπαγκντάντι θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από διάφορες τοπικές αρχές της Συρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ, σε συνέντευξη Τύπου.

“Δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε την ακρίβεια αυτού του γεγονότος”, δήλωσε ο Χακ, αναφερόμενος στην αναγγελία του θανάτου του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

“Πιστεύουμε στην αξιοπιστία των διαφόρων πηγών πληροφόρησης που έχουν ήδη μιλήσει, αλλά, προφανώς, κάθε είδους πληροφορίες θα πρέπει να επαληθεύονται από τις διάφορες αρχές επί τόπου”.

Η Ομάδα Παρακολούθησης των Ηνωμένων Εθνών για τις τρομοκρατικές ομάδες δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη δολοφονία του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, του ηγέτη της Daesh (σ.σ. ακρωνύμιο του ISIS στα αραβικά), αλλά σε κάθε περίπτωση εξετάζει σοβαρά τις αμερικανικές δηλώσεις, ανέφερε ο συντονιστής της ομάδας.

Η ομάδα παρακολούθησης έχει ειδική εντολή να διατηρεί εμπιστοσύνη με τις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες των κρατών μελών του ΟΗΕ.

Η πιθανή εξόντωση του ηγέτη της Daesh θα μπορούσε να σημαίνει “αρκετά”, δήλωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον συντονιστή της Ομάδας των Ηνωμένων Εθνών, η Daesh εξαπλώνει την προπαγάνδα που θέτει το ίδιο το κίνημα πάνω από οποιοδήποτε άτομο, καθώς “ουδείς αναντικατάστατος…”.

Η Daesh δεν έχει την ίδια “σαφή δομή” με την άλλη τρομοκρατική ομάδα, την Αλ Κάιντα”, δήλωσε ο συντονιστής της Ομάδας Παρακολούθησης του ΟΗΕ.

“Με την Αλ Κάιντα, υπήρχε μία πολύ μεγαλύτερη βεβαιότητα της διαδοχής στην ηγεσία. Με τον ISIS, για οποιονδήποτε λόγο, ναι, υπάρχουν στελέχη, αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα πρόσωπο που έχει προταθεί ως προφανής υποψήφιος αρχηγός”, πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ομάδας Παρακολούθησης του ΟΗΕ υπάγεται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού και στις επιτροπές που ασχολούνται με την Daesh, την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.