
Σκηνικό έντασης καταγράφηκε σήμερα στο Αιγαίο, όταν ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία με ζεύγος οπλισμένων τουρκικών F-16.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη, μαζί με δύο CN-235, εισήλθαν στο FIR Αθηνών σε περιοχές του βορειοανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου χωρίς να έχουν καταθέσει σχέδια πτήσης.
Κατά τη διάρκεια των διελεύσεών τους καταγράφηκαν παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και πολλαπλές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Συνολικά αναφέρθηκαν 10 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, οι περισσότερες από τα CN-235 και οι υπόλοιπες από τα τουρκικά F-16, ενώ σε μία περίπτωση σημειώθηκε εικονική αερομαχία μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.