Για πρώτη φορά το Ισραήλ αφήνει υπαινιγμούς για βομβαρδισμό τουρκικών πυρηνικών εγκαταστάσεων!

Για πρώτη φορά το Ισραήλ αφήνει υπαινιγμούς για βομβαρδισμό τουρκικών πυρηνικών εγκαταστάσεων!

Για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Babak Taghvaee ο οποίος κατά τεκμήριο θεωρείται από τους πλέον έγκυρους στο χώρο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για φερόμενη μυστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν για την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων, λέγοντας ότι “την παρακολουθούν συνεχώς”.

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, “σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία να εξουδετερώσει αυτή την απειλή, όταν αυτό χρειαστεί.”

https://twitter.com/BabakTaghvaee/status/1198308784290045959

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι και η τελευταία που το θέμα των φιλοδοξιών της Τουρκίας για απόκτηση πυρηνικών έρχεται στο προσκήνιο.

Η συνεργασία της με το Πακιστάν σε θέματα πυραυλικής τεχνολογίας είναι αποδεδειγμένη και τίποτα δεν αποκλείει την συνεργασία για την απόκτηση και πυρηνικών όπλων, αφού το τουρκικό καθεστώς δεν έχει κρύψει τις βλέψεις τους για την απόκτησή τους.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που το Ισραήλ (και με την προϋπόθεση ότι ο πληροφορίες αυτές ισχύουν) ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία να τα προμηθευτεί.

Προφανώς για να αναφέρουν ότι δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία η καταστροφή των τουρκικών πυρηνικών όπλων, θα έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του F-35, τόσο εναντίον των S-400 (τα οποίο έχουν δοκιμάσει εκτενώς πάνω από την Συρία εναντίον των ρωσικών α/α πυραύλων) όσο και εναντίον άλλων μαχητικών.

Άλλωστε πριν από λίγο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως ισραηλινά F-35 είχαν διεισδύσει χωρίς πρόβλημα στον εναέριο χώρο του Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.