Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε σήμερα ένας εξτρεμιστής μουσουλμάνος που μαχαίρωσε και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Μάντσεστερ τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς πέρσι.

Ο Μάχντι Μοχάμαντ, 26 ετών, δήλωσε ένοχος την Τρίτη για απόπειρα φόνου και θα εκτίσει το ελάχιστο 11 χρόνια. Όμως δεν θα οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά σε ψυχιατρική κλινική υψίστης ασφαλείας

Ο νεαρός άνδρας, δικαζόταν επειδή μαχαίρωσε δύο περαστικούς στον σταθμό Βικτόρια του Μάντσεστερ και κατόπιν έναν αστυνομικό της τροχαίας που προσπάθησε να τον συλλάβει. Οι μάρτυρες τον άκουσαν να φωνάζει «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και «Ζήτω το χαλιφάτο».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δικαστής έκρινε ότι η ψυχική ασθένεια από την οποία πάσχει δεν τον καθιστά ανίκανο να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος. «Κατέληξα λοιπόν στο συμπέρασμα ότι μολονότι η ψυχική ασθένεια έπαιξε σημαντικό ρόλο, πιθανότατα ενδυναμώνοντας τον σπόρο της ριζοσπαστικοποίησης και αίροντας τις αναστολές σας, είστε υπεύθυνος και ένοχος για τις πράξεις σας», τόνισε ανακοινώνοντας την απόφασή του.

Ο Μοχάμαντ παραδέχτηκε επίσης ότι είχε στην κατοχή του έγγραφα που αφορούσαν την προετοιμασία μιας τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο Μοχάμαντ είναι Ολλανδός υπήκοος αλλά η οικογένειά του κατάγεται από τη Σομαλία. Έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ηλικία 9 ετών και ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επίθεση έγινε πολύ κοντά στη Μάντσεστερ Αρίνα όπου στις 22 Μαΐου 2017 ένας Βρετανός λιβυκής καταγωγής πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας, σκοτώνοντας 22 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, μετά τη συναυλία που έδινε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Αριάνα Γκράντε.