ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα στείλουμε στρατεύματα στην Λιβύη αν μας το ζητήσει η λιβυκή κυβέρνηση»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Θα στείλουμε στρατεύματα στην Λιβύη αν μας το ζητήσει η λιβυκή κυβέρνηση»

Προλειαίνει το έδαφος για αποστολή στρατευμάτων για να προλάβει την απελευθέρωση της Τρίπολης από τις δυνάμεις του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.τ.Ερντογάν

Σε σημερινή συνέντευξή του στο τουρκικό TRT ο Ερντογάν και σε ερώτηση εάν θα στείλει στρατεύματα στην Λιβύη είπε:

«Όταν έρθει μία τέτοια πρόσκληση από το λαό ή την κυβέρνηση της Λιβύης, τότε θα ανταποκριθούμε αμέσως. Εμείς υπογράψαμε μία συμφωνία για τη στρατιωτική ασφάλεια και μία για το θέμα της θαλάσσιας δικαιοδοσίας. Τα ΗΕ από το 2011 εφαρμόζουν εμπάργκο πώλησης όπλων. Αλλά σε περίπτωση έκκλησης της κυβέρνησης της Λιβύης, μία αποστολή στρατευμάτων δεν μπορεί να αποτελέσει άρση του εμπάργκο. Αν έρθει μία τέτοια πρόσκληση, τι πρωτοβουλίες θα λάβει η Τουρκία θα το αποφασίσει η ίδια. Δεν θα πάρουμε άδεια από πουθενά», δήλωσε o Tούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τη Ρωσία, τα ΗΑΕ και την Αίγυπτο ότι εκείνες παραβιάζουν πρώτα το εμπάργκο και παρέχουν στρατιωτική στήριξη στον Χαφτάρ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε ότι θα συζητήσει τηλεφωνικά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με τον στρατηγό Χαφτάρ.

Η υπόθεση αποστολής τουρκικών χερσαίων δυνάμεων στη Λιβύη, έρχεται επιτακτικά στην επικαιρότητα λίγο πριν την εξαπόλυση της μεγάλης επίθεσης των δυνάμεων του Χαφτάρ για την απελευθέρωση της Τρίπολης.

Ο φόβος του τουρκόφιλου καθεστώτος ότι η Τρίπολη θα πέσει και μάλιστα εύκολα, απέναντι στις λιβυκές δυνάμεις είναι έντονος και η αποστολή των στρατευμάτων πρέπει να θεωρείται σίγουρη, εάν δεν έχει ήδη δρομολογηθεί.

https://twitter.com/FarajAljarih/status/1204144906136096768

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο LNA οι δυνάμεις του απελευθέρωσαν τις πόλεις Sa’dia, Zahra και Ain Zara, όλες νότια της Τρίπολης στο πλαίσιο της επιθετικής του ενέργειας προσθέτοντας “ότι θα ρίξουν σύντομα τους Τούρκους μισθοφόρους και τρομοκράτες στη θάλασσα.”

https://twitter.com/warcoresponted/status/1204023289229824000

Μάλιστα σε βίντεο φαίνεται η μετακίνηση της 155ης Ταξιαρχίας με κατεύθυνση νότια της Τρίπολης, όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων του LNA.

https://twitter.com/MElmalehLNA/status/1204031986660188160

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.