ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνομιλία K.Μητσοτάκη με Α.Μέρκελ: Η Γερμανίδα δέχθηκε το αίτημα Αγκυρας για αποβολή Ελλάδας από διάσκεψη για Λιβύη!

Συνομιλία K.Μητσοτάκη με Α.Μέρκελ: Η Γερμανίδα δέχθηκε το αίτημα Αγκυρας για αποβολή Ελλάδας από διάσκεψη για Λιβύη!

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της Λιβύης και την διάσκεψη του Βερολίνου λίγο μετά την αποκάλυψη της γερμανικής Bild ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δέχτηκε πιέσεις από τον Τούρκο πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν να μην καλέσει την Ελλάδα!

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε μετά την αποστολή σχετικής επιστολής από τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Γερμανίδα καγκελάριο για το γεγονός ότι «κακώς δεν προσκληθήκαμε» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ALPHA το βράδυ της Πέμπτης.

«Ο Σουλτάνος του Βοσπόρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπαγόρευσε στη Μέρκελ τον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνοδο του Βερολίνου για τη Λιβύη;», διερωτάται η «Bild».

«Η σύνοδος που ξεκινάει την Κυριακή στο Βερολίνο έχει στόχο την ειρήνευση στη χώρα που σπαράσσεται από τον εμφύλιο», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. Και προσθέτει: «Το ερώτημα είναι: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπαγόρευσε στην οικοδέσποινα της συνόδου, Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τον κατάλογο των προσκεκλημένων;».

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, ο Ερντογάν φέρεται να επέμεινε να μην συμμετάσχει η Ελλάδα στις συνομιλίες. «Ωστόσο, οι Έλληνες είναι ο πλησιέστερος γείτονας της Λιβύης», επισημαίνει η «Bild».

«Οι διαφορές μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας είναι το ζητούμενο. Η τουρκική πλευρά έχει επισημάνει ότι τηρεί τη συμφωνία των προσφύγων με την ΕΕ φιλοξενώντας εκατομμύρια Σύριους. Σε αντίθεση με την Ελλάδα…», αναφέρει η εφημερίδα.

Πάντως, όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου και την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λιβύη, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπογραφή των «άκυρων μνημονίων» μεταξύ Σάρατζ-Τουρκίας.

Έθεσε επίσης τους προβληματισμούς του για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου λόγω των αποσταθεροποιητικών τουρκικών ενεργειών. Κάλεσε την κυρία Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη, να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.

Η Καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της ΕΕ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Για την Γερμανία υπάρχει μόνο Τουρκία στην διεθνή σκακιέρα. Αυτήν φοβάται, αυτήν σέβεται, αυτή ήταν η ιστορική σύμμαχός της. Την Ελλάδα την έχουν μόνο για να πληρώνει αυτά που θεωρούν «δανεικά»…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.