ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ: Ετοιμάζεται η τελική έφοδος στο τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στην Συρία

Σφοδροί βομβαρδισμοί στην Ιντλίμπ: Ετοιμάζεται η τελική έφοδος στο τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών στην Συρία

Σφοδροί αεροπορικοί βομβαρδισμοί που πραγματοποίησε η ρωσική Αεροπορία καταγράφηκαν την Τρίτη (21/1) στη βορειοδυτική Συρία και συγκεκριμένα στο δυτικό τμήμα της περιφέρειας του Χαλεπίου και στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιφέρειας της Ιντλίμπ.

Αργά αλλά σταθερά οι κυβερνητικές δυνάμεις «σφίγγουν» τον κλοιό γύρω από την πόλη της Ιντλίμπ που είναι το τελευταίο προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών, η τελευταία μεγάλη πόλη που δεν έχει επανέλθει στον έλεγχο του συριακού κράτους.

Oι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν αμέσως μετά την δημόσια εκτέλεση Σύρων στρατιωτών στην πόλη της Ιντλίμπ από ισλαμιστές αντάρτες.

23 άτομα σκοτώθηκαν σε επιδρομές ρωσικών και συριακών αεροσκαφών εναντίον περιοχών ελεγχόμενων από τους τζιχαντιστές και αντάρτες στο πλαίσιο της επιχείρησης, που άρχισε τον Δεκέμβριο.

Η επιχείρηση, με σαρωτικούς βομβαρδισμούς και εφόδους ειδικών δυνάμεων για να αποσπαστούν περισσότερα εδάφη από τους εναπομείναντες ισλαμιστικούς θύλακες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αξιωματούχοι του ΟΗΕ προειδοποίησαν ότι επιδεινώνεται η ανθρωπιστική κρίση στην Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία, έσχατο οχυρό των αντικαθεστωτικών έπειτα από εννέα χρόνια πολέμου.

Σύμφωνα με αυτούς 350.000 άμαχοι έχουν αναγκαστεί να τραπούν σε φυγή κινούμενοι προς την περιοχή των συνόρων με την Τουρκία.

Άλλοι περίπου 500.000 άμαχοι είχαν εγκαταλείψει ήδη τις εστίες τους για να καταφύγουν σε καταυλισμούς κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, η οποία και έχει αναλάβει την προστασία πολλών ισλαμιστικών οργανώσεων και όπως αποδεικνύεται ελέγχει διαμέσουν Τουρκμένων μαχητών και την άλλοτε συριακή Αλ Κάιντα και ότι έχει απομείνει από το ISIS.

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που κλείστηκε με μεσολάβηση της Τουρκίας και της Ρωσίας κατέρρευσε πριν από σχεδόν δέκα ημέρες, όταν η Μόσχα ξανάρχισε σφοδρές επιδρομές.

Η επιχείρηση έχει φέρει τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πιο κοντά σε εξαιρετικά πυκνοκατοικημένες περιοχές στην κεντρική Ιντλίμπ, όπου κατοικούν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με οργανώσεις αρωγής και τον ΟΗΕ.

Μόσχα και Δαμασκός απορρίπτουν τις κατηγορίες των δυτικών και αντιτείνουν ότι μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών που έχουν κλιμακώσει τις επιθέσεις τους εναντίον αμάχων στην πόλη του Χαλεπιού αλλά μυστηριωδώς στον ΟΗΕ κάνουν πως δεν τις βλέπουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, δύο γυναίκες και ένα παιδί σκοτώθηκαν μετά από πλήγμα με ρουκέτες που εξαπέλυσαν «τρομοκράτες» — κατά τον όρο που χρησιμοποιεί συλλήβδην η Δαμασκός όταν αναφέρεται σε αντιπάλους της κυβέρνησης Άσαντ — και έπληξε πυκνοκατοικημένη συνοικία στο Χαλέπι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.