ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Βουλγαρία: Πιθανή η απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών

Βουλγαρία: Πιθανή η απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών

Η Βουλγαρία ενδέχεται να προβεί στην απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών για την κατηγορία της κατασκοπείας, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters την Παρασκευή, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

«Θα προχωρήσουμε στις ενέργειες που είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε και πιθανότατα θα τους κηρύξουμε “persona non grata”», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Εκατερίνα Ζεχάριεβα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η ρωσική πρεσβεία στη Σόφια δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για το δελτίο τύπου του εισαγγελέα της Βουλγαρίας σχετικά με την υπόθεση «αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη πληροφορίες μέσω επίσημων διαύλων».

Πέραν του παραπάνω περιστατικού, τον Οκτώβριο η Βουλγαρία είχε αναφέρει ότι είχε ζητήσει από τη Ρωσία την ανάκληση διπλωμάτη μετά από κατηγορίες για κατασκοπεία.

Ο διπλωμάτης φέρεται να έχει φύγει από τη χώρα.

Η Ρωσία είχε δηλώσει πως θα απαντήσει στην απέλαση του διπλωμάτη της από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βουλγαρία κατηγόρησε τον Νικολάι Μαλίνοφ, πρόεδρο της Εθνικής Ρωσόφιλης Κίνησης στη Βουλγαρία, για κατασκοπεία για συγκεκριμένα ρωσικά ινστιτούτα και οργανισμούς, μεταξύ των οποίων το Ινστιτούτο Στρατηγικών Σπουδών και για ξέπλυμα χρήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.