Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η διαμάχη μας με τη Ρωσία στην Ιντλίμπ δεν θα επηρεάσει την αγορά των S-400»

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η διαμάχη μας με τη Ρωσία στην Ιντλίμπ δεν θα επηρεάσει την αγορά των S-400»

Τη διαβεβαίωση ότι η κατάσταση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ δεν πρόκειται να επηρεάσει το ζήτημα της προμήθειας των ρωσικών S-400, έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Άλλωστε, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είχε, λίγο νωρίτερα, συνάντηση εργασίας με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του Μονάχου.

Ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο μίας κατ’ ιδίαν συνάντησης μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξηγώντας ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη βάση των αποτελεσμάτων της επίσκεψης της τουρκικής αντιπροσωπείας στη Μόσχα, τη Δευτέρα.

Διαβεβαίωσε δε, ότι Μόσχα και Άγκυρα δεν θα επιτρέψουν οι διαφωνίες για την Άγκυρα να επηρεάσουν τις διμερείς σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινές επαφές Τσαβούσογλου – Λαβρόφ έλαβαν χώρα στο πλαίσιο της σημαντικής επιδείνωσης της κατάστασης στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Στις 4 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε την Άγκυρα για μη τήρηση βασικών δεσμεύσεων των διεθνών και περιφερειακών συμφωνιών, με την Τουρκία να απορρίπτει τις ρωσικές κατηγορίες.

Είχε προηγηθεί η επιδείνωση της κατάστασης στο Ιντλίμπ, μετά και τα ένοπλα επεισόδια μεταξύ τουρκικών και συριακών στρατευμάτων στην περιοχή, αλλά και την κατάρριψη δύο συριακών ελικοπτέρων.

Η Άγκυρα κατηγόρησε τη Δαμασκό για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στο Ιντλίμπ και απείλησε με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Η Συρία, από την πλευρά της, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος να απαντήσει εναντίον των συνεχιζόμενων επιθέσεων τρομοκρατών σε άμαχους πολίτες και κυβερνητικά στρατεύματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επαρχία Ιντλίμπ, άλλωστε, αποτελεί τον τελευταίο θύλακα τρομοκρατικών, τζιχαντιστικών και άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων στα εδάφη της Συρίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.