ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τυνησία – Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός αστυνομικού (upd)

Καμικάζι ανατινάχθηκε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τυνησία – Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός αστυνομικού (upd)

(upd 16:43) Ένας αστυνομικός, ο οποίος είχε τραυματιστεί στην επίθεση καμικάζι που είχε στόχο τις δυνάμεις της τάξης μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα, την πρωτεύουσα της Τυνησίας, υπέκυψε στα τραύματά του, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο, το οποίο προηγουμένως έκανε λόγο για τραυματισμό πέντε αστυνομικών και ενός πολίτη, ανακοίνωσε τον θάνατο του λοχαγού Τάουφικ Μοχάμεντ Ελ Νισάουι, στην πρώτη επίθεση αυτού του είδους στην τυνησιακή πρωτεύουσα εδώ και οκτώ μήνες.

Προηγουμένως, έγινε γνωστό πως ένας ένοπλος που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί.

Αρχικό κείμενο

Ένα άνδρας ανατινάχθηκε κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, υπάρχουν τουλάχιστον 5 τραυματίες, ενώ ο ίδιος είναι νεκρός.

Όπως αναφέρει ο ραδιοφωνικός σταθμός Radio Mosaique τουλάχιστον πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν. Η έκρηξη φέρεται να έγινε σε απόσταση περίπου 150 μέτρων από τον περίβολο της αμερικανικής πρεσβείας στην Τύνιδα, ενώ ο δράστης είναι νεκρός.

Σε ανακοίνωσή της στο λογαριασμό της στο Twitter η πρεσβεία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε το περιστατικό. «Μέλη των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών ανταποκρίνονται σε μια έκρηξη που συνέβη κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τύνιδα. Παρακαλούμε αποφύγετε την περιοχή και παρακολουθούν τα τοπικά ΜΜΕ για νεώτερα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η αστυνομία απομάκρυνε το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο σημείο, ενώ σε εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται διάσπαρτα τα συντρίμμια ενός οχήματος.

https://twitter.com/Al_Pacino_/status/1235876547174727680

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον περασμένο χρόνο δύο καμικάζι ανατινάχθηκαν στην Τύνιδα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο, ενώ τον Ιούνιο του 2015 38 παραθεριστές, ανάμεσά τους και 30 Βρετανοί, έχασαν τις ζωές τους σε τρομοκρατική επίθεση σε θέρετρο της Τυνησίας. Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας έχουν βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο τρομοκρατικών επιθέσεων, κυρίως σε μεθοριακές περιοχές. Η Τυνησία μάχεται κατά εξτρεμιστών που δρουν σε απόμερες περιοχές κοντά στα σύνορα με την Αλγερία από την ανατροπή το 2011 του Ζινέ Αμπιντίν Μπεν Αλί. Η μεγαλύτερη τρομοκρατική απειλή για τη χώρα προέρχεται από το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη βόρεια Αφρική και εξτρεμιστές από τη Λιβύη, που συνδέονται με το ΙSIS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.