ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κορωνοϊός: Η Βρετανία έθεσε επίσημα θέμα στην Κίνα για τη προέλευσή του υπονοώντας ότι πρόκειται για βιολογικό όπλο!

Κορωνοϊός: Η Βρετανία έθεσε επίσημα θέμα στην Κίνα για τη προέλευσή του υπονοώντας ότι πρόκειται για βιολογικό όπλο!

Για πρώτη φορά η Βρετανία ζήτησε την διενέργεια διεθνούς έρευνας για τις συνθήκες εμφάνισης του κορωνοϊού στην Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ Ράαμπ δήλωσε ότι «οι σχέσεις μας δεν μπορεί να είναι οι ίδιες με την Κίνα μετά το πέρας της κρίσης».

Ο Ράαμπ τόνισε ότι η Βρετανία θα επιδιώξει διεθνή έρευνα πάνω στην αιτία εμφάνισης του κορωνοϊού και στον λόγο της ανεξέλεγκτης διασποράς της νόσου στην Κίνα και μετά στον υπόλοιπο κόσμο, υπαινισσόμενος ότι είναι προϊόν εργαστηρίου και βιολογικό όπλο.

Επεσήμανε δε, ότι η Βρετανία θα χρειαστεί να υιοθετήσει μια πιο αυστηρή πολιτική σε θέματα εμπλοκής της κινεζικής Huawei στα δίκτυα τηλεπικοινωνιών επιπέδου 5G, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάρτηση της χώρας από το κομμουνιστικό κράτος.

Έτσι μετά τις ΗΠΑ και η Βρετανία ζητά ουσιαστικά εξηγήσεις από την Κίνα για τον φονικό ιό COVID-19, κάτι που μπορεί να έχει επιπλοκές στο διεθνές σύστημα ασφάλειας, ιδιαίτερα από στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Αυτό γιατί η Κίνα πιέζεται διεθνώς να προχωρήσει σε διαφάνεια αναφορικά με τις συνθήκες εμφάνισης του ιού και η πίεση αυτή, όσο η πανδημία θα υποχωρεί θα αυξάνεται συνέχεια.

Έτσι πολλοί δεν αποκλείουν μια κίνηση αντιπερισπασμού από το Πεκίνο στη Θάλασσα της νότιας Κίνας και σε διαφιλονικούμενες περιοχές προκειμένου να στρέψει αλλού τη διεθνή προσοχή.

Ο ΠΟΥ πάντως έσπευσε για ακόμη μια φορά να προσφέρει την στήριξή του στην Κίνα λέγοντας ότι ο ιός δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο εργαστήριο, όπως αυτό της Ουχάν.Σημασία έχει πως τα μεθεόρτια από την πανδημία, όπως είπε και ο Βρετανός υπουργός θα φέρουν μεγάλες ανακατατάξεις στη διεθνή σκηνή και ιδιαίτερα στις σχέσεις Κίνας με ΗΠΑ κατά κύριο λόγο και Βρετανία κατά δεύτερο και χωρίς κανείς να γνωρίζει που αυτή η αντιπαράθεση θα σταματήσει.

.https://twitter.com/TOIAlerts/status/1250843787598819329


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.