ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκτοξεύτηκε… κατά λάθος ρουκέτα από Su-25 – Σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι (βίντεο)

Εκτοξεύτηκε… κατά λάθος ρουκέτα από Su-25 – Σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι (βίντεο)

«Κατά λάθος» εκτοξεύτηκε μια ρουκέτα από ένα πολεμικό αεροσκάφος στο Τσαντ της κεντρικής Αφρικής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή ενός σπιτιού και τον θάνατο πέντε ατόμων.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο καταγράφει τη στιγμή που μία ρουκέτα εκτοξεύεται από ένα πολεμικό αεροσκάφος τύπου Sukhoi Su-25 που βρίσκονταν σταθμευμένο στο αεροδρόμιο της στρατιωτικής βάσης Adji Kosseri στο Τσαντ της κεντρικής Αφρικής.

Η ρουκέτα τρύπησε ένα στρατιωτικό βυτιοφόρο που μόλις είχε αδειάσει τα καύσιμα του στις δεξαμενές των αεροσκαφών και αφού κατέγραψε μία ανεξέλεγκτη πορεία έπεσε πάνω σε ένα σπίτι που βρίσκονταν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Το αποτέλεσμα ήταν οι πέντε ένοικοι του σπιτιού να βρουν ακαριαίο θάνατο και θα προκληθεί πανικός και χάος στις γύρω περιοχές. Μεταξύ των θυμάτων τα τρία ήταν παιδιά. Το σπίτι ανήκε σε υψηλόβαθμο στέλεχος της αεροπορίας της χώρας. Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter, φαίνεται ο πύραυλος να εξαπολύεται από την αεροπορική βάση Adji Kosseri και να «καρφώνεται» στο σπίτι.

Το περιστατικό συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Απριλίου.

Δείτε το άδειο βυτιοφόρο που διαπέρασε η ρουκέτα:

https://twitter.com/JosephHDempsey/status/1251633604997906440

Το σπίτι που καταστράφηκε από τη ρουκέτα βρίσκονταν στη συνοικία Farcha Garan Goso και από την άμεση επέμβαση του στρατού μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες εκ των οποίων ένα μικρό κορίτσι που υπέκυψε στα τραύματα του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.