ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Θύμα χάκερς έπεσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα – Έκλεψαν χιλιάδες έγγραφα για τον κορωνοϊό

Θύμα χάκερς έπεσε το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα – Έκλεψαν χιλιάδες έγγραφα για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με πληροφορίες το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν δέχθηκε επίθεση από χάκερς. Να αναφέρουμε ότι το Ινστιτούτο έχει έγγραφα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών media, οι χάκερς επιτέθηκαν στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες του Ιδρύματος Gates, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), καθώς και του παραπάνω κινεζικού Ινστιτούτου.

​Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για υποκλοπή χιλιάδων emails, κωδικών και εγγράφων, τα οποία βρίσκονταν σε ηλεκτρονική μορφή.

Μάλιστα, προβληματισμός εγείρεται από το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα ενδεχομένως συνδέονται με την εν εξελίξει πανδημία της COVID-19.

Ο θανατηφόρος ιός πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν της κινεζικής επαρχίας Γουμπέι.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι νεκροί στη χώρα της Ασίας ανέρχονται σε 4.632, ενώ τα συνολικά κρούσματα υπερβαίνουν τα 82.700.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι επιβεβαιωμένοι νοσούντες ξεπερνούν τους 2,5 εκατ., ενώ οι θανόντες αριθμούν σε 178.562, εκ των οποίων οι 45.000 στις ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένως αφήσει αιχμές για την προέλευση του ιού, υπαινισσόμενος ότι ενδέχεται να προέρχεται από εργαστήριο της Γουχάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, τόσο η κινεζική κυβέρνηση όσο και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν ξεκαθαρίσει ότι ο ιός έχει ζωική προέλευση και δεν έχει κατασκευαστεί σε κάποιο εργαστήριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.