ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Ρωσία διεξήγαγε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στην Συρία μετά από τρεις μήνες

Η Ρωσία διεξήγαγε τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές στην Συρία μετά από τρεις μήνες

Tις πρώτες αεροπορικές επιδρομές εδώ και τρεις μήνες εναντίον του τελευταίου προπυργίου των Σύρων ανταρτών και των τζιχαντιστών στην Συρία διεξήγαγε η ρωσική Αεροπορία.

“Ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στοχοποίησαν την Τρίτη πριν τα μεσάνυκτα και την Τετάρτη τα ξημερώματα” μια περιοχή στα σύνορα των επαρχιών Χάμα, Ιντλίμπ και Λαττάκεια στη Συρία, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για “τις πρώτες (ρωσικές) επιδρομές από τότε που τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία” στην περιοχή αυτή, δηλαδή στις 6 Μαρτίου.

Η περιοχή που στοχοποίησε η ρωσική Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ (πρώην παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Συρία) και της οργάνωσης Χούρας αλ Ντιν και του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν, δύο άλλες τζιχαντιστικές ομάδες.

Η εκεχειρία, που επιτεύχθηκε έπειτα από συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας -συμμάχου της Δαμασκού- και της Τουρκίας -που στηρίζει κάποιους Σύρους αντάρτες- επέτρεψε την αναστολή της καταστροφικής επέλασης του συριακού στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου κυριαρχεί η Χαγιάρ Ταχρίρ αλ Σαμ και όπου ζουν περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι.

Στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που ξεκίνησε στην Συρία τον Δεκέμβριο σκοτώθηκαν περίπου 500 άμαχοι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ άλλο ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκτοπιστούν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, εκ των οποίων 120.000 εκμεταλλεύθηκαν την εκεχειρία για να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Η ρωσοτουρκική συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων κοινές περιπολίες κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ4, ενός κρίσιμου οδικού άξονα για τη Συρία ο οποίος διασχίζει την επαρχία Ιντλίμπ και ενώνει το Χαλέπι με τη Λαττάκεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν, οι ρωσικές επιδρομές είχαν στόχο “να απομακρύνουν τους μαχητές από αυτόν τον αυτοκινητόδρομο καθώς και από κάποια χωριά στην περιοχή Σαχλ αλ Γαμπ, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος έχουν αναπτυχθεί μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.