ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Βαθιά ανησυχία για τα γεγονότα στη δυτική Λιβύη»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: «Βαθιά ανησυχία  για τα γεγονότα στη δυτική Λιβύη»

Η Μόσχα ανησυχεί βαθιά για τα γεγονότα στη δυτική Λιβύη, όπου έχει παραβιαστεί η εκεχειρία και κλιμακώνονται οι συγκρούσεις, επεσήμανε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Αναφορικά με την κατάσταση στη Λιβύη, ανησυχούμε βαθιά για τις εξελίξεις στα δυτικά της χώρας. Ανησυχούμε για την αύξηση των εγκλημάτων που διαπράττονται από τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες. Μέσα στις τάξεις τους, υπάρχουν και εξτρεμιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα που μετεγκαταστάθηκαν εκεί από τη Συρία» υπογράμμισε η κ. Ζαχάροβα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ της Ρωσίας, η κατάπαυση του πυρός, που κήρυξε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης λόγω του ιερού μήνα του Ραμαζανιού και εν μέσω πανδημίας της COVID-19, παραβιάζεται καθώς ένοπλες ομάδες τρομοκρατών, συνεχίζουν τις μάχες.

Συμφωνία Ερντογάν – Σάρατζ για έρευνες και γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
Σε συμφωνία για να αναπτύξουν νέα θαλάσσια συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο κατέληξαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρωθυπουργός της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης, Φαγιέζ αλ-Σάρατζ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι συμφώνησαν με τον Σάρατζ να αναπτύξουν νέα θαλάσσια συνεργασία στην ανατολική Μεσόγειο και πρόσθεσε ότι θα συνεχιστούν οι έρευνες και οι γεωτρήσεις, σημειώνοντας παράλληλα πως η υποστήριξη της Τουρκίας στη λιβυκή κυβέρνηση θα αυξηθεί.

Ταυτόχρονα, ο Ερντογάν εξαπέλυσε βολές κατά του στρατάρχη Χαφτάρ τονίζοντας ότι ο ίδιος και όσοι τον υποστηρίζουν είναι τα μεγαλύτερα εμπόδια στην ειρήνευση της Λιβύης.

Από την πλευρά του, ο Σάρατζ ευχαρίστησε την Τουρκία για την «ιστορική» και «θαρραλέα», όπως είπε, στάση της στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να εξουδετερώσουμε τον εχθρό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.