«Ρατσιστής» και ο Γ. Τσόρτσιλ – «Οργισμένοι» διαδηλωτές βεβήλωσαν το άγαλμα του – Προειδοποιεί ο Μ.Τζόνσον

«Ρατσιστής» και ο Γ. Τσόρτσιλ – «Οργισμένοι» διαδηλωτές βεβήλωσαν το άγαλμα του – Προειδοποιεί ο Μ.Τζόνσον

Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο οι διαδηλωτές. Στο όνομα του «αντιρατσισμού» κάνουν διαρκώς λεηλασίες και βεβηλώνουν αγάλματα ιστορικών προσώπων. Τελευταίο που μπήκε στο στόχαστρο τους ήταν αυτό του Γουίνστον Τσόρτσιλ, τον οποίο τον χαρακτηρίζουν ως «ρατσιστή».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι «παράλογο και ντροπιαστικό» να βρεθεί στο στόχαστρο ορισμένων βίαιων διαδηλωτών το μνημείο του Γουίνστον Τσόρτσιλ.

​Ο κ. Τζόνσον προειδοποίησε επίσης «ορισμένους επίδοξους» να μην προσπαθήσουν να ξαναγράψουν ιστορία.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν «πειραχθεί από εξτρεμιστές».

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λονδίνο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ένας διαδηλωτής έβαλε τις λέξεις «ήταν ρατσιστής» στο μνημείο του Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της χώρας από το 1940-1945 και από το 1951-1954.

Νωρίτερα, στο Μπρίστολ, διαδηλωτές «ξερίζωσαν» από τη βάση του, ένα άγαλμα του δουλέμπορου Έντουαρντ Κόλστον και το πέταξαν στον ποταμό.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι είδε την αφαίρεση του μνημείου ως εγκληματική πράξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αργότερα είπε ότι δεν θα «υποκύψει σε όσους παραβιάζουν το νόμο, ούτε σε όσους επιτίθενται στην αστυνομία, ούτε σε όσους βεβηλώνουν δημόσια μνημεία», προσθέτοντας ότι οι βίαιοι διαδηλωτές θα αντιμετωπίσουν πλήρως τον νόμο» και θα βρεθούν υπόλογοι για τις πράξεις τους, εν μέσω των κινητοποιήσεων για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.