Ξάδελφος Μ.Καντάφι: «Είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη – Έχουμε συμμάχους στην Τουρκία»

Ξάδελφος Μ.Καντάφι: «Είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη – Έχουμε συμμάχους στην Τουρκία»

«Βομβες» έριξε ο ξάδελφος του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι. Ο Άχμεντ Καντάφι Αλ Νταμ, έχει θέση πολιτικού αξιωματούχου στο Εθνικό Μέτωπο Λιβυκού Αγώνα.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο «Sky News Arabia», ο Καντάφι Αλ Νταμ υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες του Τούρκου προέδρου Ερντογάν να επέμβει στη Λιβύη θα αποτύχουν.

«Η Αίγυπτος υφίσταται οργανωμένο πόλεμο ως αραβική χώρα και έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της όταν παραβιάζονται οι κόκκινες γραμμές της».

«Όσο για εμάς, οι κόκκινες γραμμές μας είναι στη Ζουβάρα και το Τομπρούκ, και εάν οι Τούρκοι επεκταθούν στη Λιβύη, είμαστε σε θέση να φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη, ειδικά καθώς έχουμε συμμάχους στην Τουρκία», είπε.

Είπε ότι «η Τουρκία πιάστηκε σε παγίδα στη Λιβύη», λέγοντας:

«Ηλίθιες πολιτικές που υπέγραψε ο Ερντογάν, οι οποίος νόμιζε ότι θα ήταν ο χαλίφης και ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα επέστρεφε μέσω της συμμορίας που γυρίζει γύρω από το Κατάρ, χωρίς να συνειδητοποιήσει ότι εκτελούν σχέδιο για την καταστροφή του μουσουλμανικού κόσμου».

Θεώρησε επίσης ότι η Άγκυρα «εφαρμόζει ένα σχέδιο που εκπονήθηκε από τη Δύση», λέγοντας:

«Τα αδέρφια στην Τουρκία έχασαν το μυαλό τους και δέχτηκαν να στραγγιστούν οικονομικά, ηθικά και στρατιωτικά και δημιούργησαν εσωτερικά προβλήματα εκεί.

Λυπάμαι την Τουρκία επειδή η Λιβύη θα επιστρέψει, καθώς έχουμε τη θέληση και τη δύναμη, και είμαστε μια χώρα που επιστρέφει και ανακάμπτει».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας επιστρέφουν και θα ενώσουν δυνάμεις μεταξύ τους ανατολικά, δυτικά και νότια.

Δεν θα είναι σε θέση να αντισταθούν στις φυλές μας και δεν υπάρχει νομιμότητα στη Λιβύη εκτός από τη νομιμότητα του Λιβυκού λαού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόσθεσε: «Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Τουρκία να υπάρξει στρατιωτικά στη Μεσόγειο Θάλασσα ή να αποκτήσει τον πλούτο της Λιβύης, αλλά η απερισκεψία και η υποκίνηση του Ερντογάν από τους γύρω του τον έκανε να πιστέψει ότι θα ήταν νικηφόρος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.