ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τούρκο-αιγυπτιακός «πόλεμος» για τo PKK – «Να καταδικαστεί η Άγκυρα – Να μην μιλάνε όσοι στηρίζουν τον Χάφταρ»

Τούρκο-αιγυπτιακός «πόλεμος» για τo PKK – «Να καταδικαστεί η Άγκυρα – Να μην μιλάνε όσοι στηρίζουν τον Χάφταρ»

Η Τουρκία απέρριψε τις κριτικές που έγιναν από την Αίγυπτο κατά των επιχειρήσεων των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στα βόρεια του Ιράκ, την Pençe-Kartal και κατά της επιχείρησης Pençe-Kaplan.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι ανέφερε ότι είναι κωμικοτραγικό το να καταδικαστούν οι επιχειρήσεις της Τουρκίας από εκείνους που έχουν αναλάβει ευθύνες με πραξικόπημα.

Ο Ακσόι τόνισε ότι ως Τουρκία απορρίπτουν την προσέγγιση της Αιγύπτου η οποία καταδίκασε τις επιχειρήσεις της Τουρκίας και τους ισχυρισμούς της ίδιας χώρας ότι η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργεί αστάθεια στην περιοχή. Ο Ακσόι υπογράμμισε ότι ο στόχος των επιχειρήσεων των ΤΕΔ είναι οι τρομοκράτες της PKK που συμπεριφέρονται βάναυσα κατά αμάχων στην Τουρκία και στο Ιράκ.

“Είναι κωμικοτραγικό εκείνοι που ανέλαβαν καθήκοντα στην Αίγυπτο με πραξικόπημα και υποστηρίζουν τον πραξικοπηματία Χαφτάρ στη Λιβύη να καταδικάζουν τις επιχειρήσεις της Τουρκίας κατά τρομοκρατών. Οι σχετικές δηλώσεις είναι προς όφελος της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK και όχι προς όφελος του λαού στο Ιράκ” είπε ο Ακσόι.

Τέλος ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η τρομοκρατική οργάνωση PKK απειλεί την σταθερότητα, ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και της Τουρκίας αλλά ως Τουρκία θα συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στο λαό του Ιράκ και θα συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Αεροπορικές επιχειρήσεις της τουρκικής αεροπορίας στο Βόρειο Ιράκ

Δύο F-16 των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέστρεψαν τις θέσεις των τρομοκρατών στα βόρεια του Ιράκ στην περιοχή Αβασίν-Μπασιάν ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας κατά θέσεων των τρομοκρατών της PKK στα βόρεια του Ιράκ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίστηκε η ετοιμότητα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων για τη συνέχιση της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.