ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μόσχα: Οι ισλαμιστές ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά στην Ιντλίμπ – Στόχος πάλι ο Άσσαντ

Μόσχα: Οι ισλαμιστές ετοιμάζουν προβοκάτσια με χημικά στην Ιντλίμπ – Στόχος πάλι ο Άσσαντ

Η οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ, σύμφωνα με το Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία, ετοιμάζεται για προβοκάτσιες στην Ιντλίμπ.

Μέλη της οργάνωσης Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (παλαιότερα γνωστη ως Μέτωπο Al-Nusra) σκοπεύουν να προβούν σε προβοκάτσια στην Ιντλίμπ της Συρίας, με σκοπό να κατηγορήσουν ξανά τη Δαμασκό για χρήση χημικών όπλων, δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας την Τετάρτη.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το Κέντρο Συμφιλίωσης των αντιτιθέμενων πλευρών από ντόπιους, τρομοκράτες από την τρομοκρατική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ σχεδιάζουν να προβούν σε προκλήσεις κοντά στους οικισμούς Σφουκόν, Φατέρα και Φλέιφελ στην επαρχία Ιντλίμπ με σκοπό να κατηγορήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις ότι χρησιμοποίησαν χημικά όπλα» δήλωσε ο υποναύαρχος Αλεξάντερ Σερμπίτσκι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης.

Οι τρομοκράτες έχουν ήδη δημιουργήσει τουλάχιστον 15 αυτοσχέδια εκρηκτικά και τα έχουν γεμίσει με άγνωστο τοξικό παράγοντα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο ρωσικός στρατός ανέφερε ότι οι τρομοκράτες ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν χημικές επιθέσεις και καταστροφή υποδομών στην Ιντλίμπ.

Ο σκοπός αυτών των προκλήσεων είναι η προετοιμασία φωτογραφικού υλικού και βίντεο για διανομή στο διαδίκτυο, δημοσιεύσεις σε μέσα της Μέσης Ανατολής και της Δυτικής με ισχυρισμούς ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις χρησιμοποιούσαν χημικά όπλα εναντίον αμάχων και διεξήγαγαν αδιάκριτες επιθέσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.