LNA: «Να μην επιτεθούν οι Τούρκοι στην Σύρτη – Η πόλη βρίσκεται κάτω από τα μάτια της Αιγύπτου»

LNA: «Να μην επιτεθούν οι Τούρκοι στην Σύρτη – Η πόλη βρίσκεται κάτω από τα μάτια της Αιγύπτου»

Είναι φανερή η αισιοδοξία του LNA μετά την επίθεση στην βάση αλ Ουατίγια ότι μπορεί να κερδίσει εν μέρει τον πόλεμο παρά την εμπλοκή της Άγκυρας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), Στρατηγός Αχμέντ Αλ Μισμάρι, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του είναι έτοιμες για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση.

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης στο κανάλι Σάντα Αλ-Μπαλάντ, ο Μισμάρι είπε ότι τα όνειρα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τον έλεγχο του πετρελαίου της Λιβύης αποτελούν ψευδαισθήσεις που δεν θα εκπληρωθούν.

Πρόσθεσε ακόμη ότι υπάρχουν προσπάθειες να ανταποκριθεί η άλλη πλευρά στη Λιβύη -της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA)- στην πρωτοβουλία του Καΐρου, αλλά αυτή άρχισε να κινητοποιεί τις δυνάμεις της και να προετοιμάζει μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση μέχρι να φτάσει στον κύριο στόχο και να επιτύχει τα σχέδια του Ερντογάν για τον έλεγχο του πετρελαίου της Λιβύης.

Ο Μισμάρι αποκάλυψε ότι οι επίγειες δυνάμεις του LNA, αλλά και η αεροπορία του συνεχίζουν να κυνηγούν τον εχθρό, εν μέσω ετοιμότητας για οποιαδήποτε στρατιωτική δράση, προσθέτοντας ότι το ηθικό του Λιβυκού Στρατού είναι υψηλό μετά την αραβική υποστήριξη, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ-Σίσι, και την ανακοίνωσή του για τις κόκκινες γραμμές στη Λιβύη, δηλαδή της Σύρτη και την Αλ Τζούφρα.

Ο εκπρόσωπος του LNA είπε ότι η Τουρκία έχει μεταφέρει με μεταγωγικά αεροπλάνα στρατιωτικό εξοπλισμό στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της δυτικής περιοχής, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων SAM, καθώς και θωρακισμένα οχήματα και τανκς.

Ο Μισμάρι ανέφερε πως η κατάσταση στη Λιβύη κλιμακώνεται ραγδαία τονίζοντας με έμφαση πως η μάχη της Λιβύης θα δοθεί τόσο σε εθνικό, όσο και περιφερειακό επίπεδο.

Ο εκπρόσωπος του LNA προειδοποίησε τις τουρκικές δυνάμεις να μην επιτεθούν στην Σύρτη και την Αλ Τζούφρα, καθώς το θέατρο των επιχειρήσεων θα βρεθεί «κάτω από τα μάτια της Αιγύπτου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε δε ότι υπάρχει διεθνής συνασπισμός εναντίον της Τουρκίας και ότι ο Ερντογάν θα πέσει σε ένα επικίνδυνο τέλμα που θα εξαλείψει την παρουσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Τουρκία, μαζί με τα όνειρά του να επιστρέψουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι στη Λιβύη και την αραβική περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.