Χιούστον: Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραβίασε την πίσω πόρτα στο κινεζικό προξενείο

Χιούστον: Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραβίασε την πίσω πόρτα στο κινεζικό προξενείο

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μαζί με ομάδα ανδρών, εθεάθη να παραβιάζει μια πίσω πόρτα στο προξενείο της Κίνας στο Χιούστον.

Το περιστατικό έγινε λίγη ώρα αφότου τέθηκε σε ισχύ η διαταγή της αμερικανικής κυβέρνησης να κλείσει η διπλωματική εγκατάσταση, στις 16.00 ώρα κεντρικής Αμερικής. Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που συνοδευόταν από την ομάδα, είναι ο αρμόδιος για τις ξένες διπλωματικές αποστολές στη χώρα, ο Κλιφ Σιγκρόουβς.

Οι Αμερικανοί δεν απάντησαν όταν ερωτήθηκαν από δημοσιογράφους ποιοι είναι και σε ποια υπηρεσία ανήκουν. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επίσης απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις για τον Κλιφ Σιγκρόουβς, τη σύνθεση της ομάδας και τι ακριβώς έκανε στο κινεζικό προξενείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την είσοδό τους, δύο μέλη της υπηρεσίας ασφάλειας διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ένστολοι, τοποθετήθηκαν στην είσοδο και τη φρουρούσαν. Το προσωπικό του προξενείου αποχώρησε από το κτίριο λίγο μετά τις 16.00 με αυτοκίνητα, λίγη ώρα προτού παραβιαστεί η πόρτα, υπό τις ηχηρές αποδοκιμασίες διαδηλωτών. Η πρεσβεία της Κίνας στην Ουάσινγκτον δεν απάντησε, όταν της ζητήθηκε κάποιο σχόλιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.