ISIS: Απέδρασαν περισσότερα από 400 μέλη από φυλακή του Αφγανιστάν

ISIS: Απέδρασαν περισσότερα από 400 μέλη από φυλακή του Αφγανιστάν

Επίθεση πραγματοποιήθηκε σε φυλακή στην Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπου κρατούνταν μέλη του ISIS και κατάφεραν να δραπετεύσουν από εκεί περισσότεροι από 400.

Η επίθεση στη φυλακή δείχνει ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ισχυρό στο Αφγανιστάν, ενώ οι ΗΠΑ και άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες εξετάζουν να αποσύρουν τις δυνάμεις από τη χώρα, στο πλαίσιο συμφωνίας με τους Ταλιμπάν. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Ο εκπρόσωπος του τοπικού κυβερνητικού συμβουλίου στην Επαρχία Νανγκαράρ δήλωσε ότι μεταξύ των νεκρών είναι 10 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι υπόλοιποι είναι κρατούμενοι, άμαχοι και στρατιώτες των αφγανικών δυνάμεων. Ωστόσο ακόμη δεν υπάρχει επίσημος απολογισμός. Ακόμη 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την επίθεση που ξεκίνησε την Κυριακή, όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά του παγιδευμένου οχήματος που οδηγούσε. Ταυτόχρονα μαχητές έκαναν επίθεση στη φυλακή και κατέλαβαν θέσεις επίθεσης.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υποστήριξε ότι στόχος της επίθεσης ήταν η απελευθέρωση των μελών του Ισλαμικού Κράτους και εξήγησε ότι μεταξύ των ατόμων που απέδρασε ήταν και ένας «σκιώδης» κυβερνήτης της επαρχίας Κουνάρ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.