ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η αστυνομία του Ιράν συνέλαβε 19 ανθρώπους που ύψωσαν λάβαρο των Ταλιμπάν

Η αστυνομία του Ιράν συνέλαβε 19 ανθρώπους που ύψωσαν λάβαρο των Ταλιμπάν

Η αστυνομία του Ιράν συνέλαβε 19 ανθρώπους με την κατηγορία ότι ύψωσαν ένα λάβαρο των Ταλιμπάν κατά τη διάρκεια μιας συνάθροισης σε πάρκο της Τεχεράνης, με την ευκαιρία της γιορτής του Αΐντ αλ-Άντχα, μετέδωσε το πρακτορείο Isna.

«Δυστυχώς, ορισμένοι άνθρωποι ύψωσαν το λάβαρο των Ταλιμπάν σε αυτήν τη συγκέντρωση» στο πάρκο Μελάτ, την περασμένη Παρασκευή, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της πρωτεύουσας, Χοσεΐν Ραχιμί.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, πολλοί Αφγανοί συμμετέχουν κάθε χρόνο σε αυτή τη θρησκευτική γιορτή. Φωτογραφίες από τη συγκέντρωση αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ραχιμί είπε ότι οι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν εκείνοι που «έφεραν το λάβαρο, τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο και τις έστειλαν σε εχθρικά μέσα ενημέρωσης». Οι υπόλοιποι είναι ξένοι υπήκοοι που βρίσκονται παράνομα στο Ιράν και πρόκειται να απελαθούν. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Ιράν και το Αφγανιστάν έχουν σύνορα μήκους άνω των 900 χιλιομέτρων και οι σχέσεις των δύο χωρών ήταν ανέκαθεν περίπλοκες. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περίπου 3,5 εκατομμύρια Αφγανοί, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο είναι πρόσφυγες, ζουν σήμερα στο Ιράν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ιράν στήριζε ανέκαθεν τους σιίτες του Αφγανιστάν, τη μειονότητα των Χαζάρα, που διώχθηκε τη δεκαετία του 1990, όταν οι σουνίτες Ταλιμπάν είχαν καταλάβει την εξουσία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.