ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Βηρυτός: Πλάνα που κόβουν την ανάσα – Η στιγμή που τους χτυπάει ωστικό κύμα (βίντεο)

Βηρυτός: Πλάνα που κόβουν την ανάσα – Η στιγμή που τους χτυπάει ωστικό κύμα (βίντεο)

Η πρωτεύουσα του Λιβάνου, η Βηρυτός υπέστη καταστροφή την Τρίτη, μια καταστροφή που άφησε πίσω της περισσότερους από 140 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.

Νέο βίντεο από την έκρηξη στη Βηρυτό βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τα πιο κοντινά πλάνα που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής και είναι τραβηγμένα με κινητό.

Ένας άνδρας, o Imad, καταγράφει με το κινητό του την έκρηξη ενώ μια γυναίκα ακούγεται δίπλα του να μιλά Αραβικά και να τον παρακαλεί να μπει μέσα στο σπίτι.

Καθώς παρατηρούν την φωτιά η σύζυγός του η Lena λέει: «Ελπίζω να μην έπαθε κανείς τίποτα, μακάρι να μην έχει πάθει κακό κανείς!».

Στη συνέχεια του βίντεο φαίνεται μια πιο μικρή έκρηξη και κάτι σαν πυροτεχνήματα αχνοφαίνονται. Τότε, η Lena καταλαβαίνει ότι μάλλον δεν είναι ασφαλές να συνεχίζουν να βρίσκονται εκεί και να τραβάνε βίντεο.

«Τι είναι αυτός ο θόρυβος; Έλα μέσα, έλα μέσα. Imad έλα μέσα!».

Ωστόσο, συνεχίζει τα τραβά με το κινητό.

Δευτερόλεπτα μετά χτυπά το ωστικό κύμα και τους δύο. Τα πλάνα είναι συγκλονιστικά. Το κινητό συνεχίζει τα καταγράφει.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, φαίνεται πως έχουν γίνει γνωστά τα στοιχεία του ζευγαριού και οι δύο έχουν επιζήσει, ενώ φέρεται να έχει κυκλοφορήσει και μια φωτογραφία τους από το νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 140 νεκροί και χιλιάδες τραυματίες άφησε πίσω της η τροματική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη. Εικόνες αποκάλυψης, σαν από ταινία, στο λιμάνι, χιλιάδες άστεγοι, και κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χθες μάλιστα βγήκαν στον δρόμο εξοργισμένοι πολίτες για να διαδηλώσουν για τις πολύνεκρες εκρήσεις. Αύριο, Σάββατο, είναι προγραμματισμένη μεγάλη αντικυβερνητική κινητοποίηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση πάντως έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε απόδοση ευθυνών για το τραγικό συμβάν σε πολύ σύντομο χρόνο. Μέχρι στιγμής, 16 υπάλληλοι του λιμανιού της Βηρυτού έχουν συλληφθεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.